Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varan /skusenosti,foto,info,predaj/

Zdravim,

Mal by som zaujem o Varana presny druh som sa este nerozhodol preto by som sa rad poradil a ziskal nejake typy od ludi co uz maju z jeho chovom skusenosti.

Zaujimalo by ma ako je to z jeho ochocenim ako sa sprava ked dospeje, narocnost chovu, pripadne nejake ine typy, velkost teraria. Uvital by som aj nejake fotky ak by ste mali.
Samozrejme aj cena v akej urovni sa pohybuju /mladata/.

Dik

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobry den mam maleho varana stepneho ma ho cca mesiac a nieco a posledny tyzden mi nechce zrat a sta…
emillll1 13.08.2015 09:28
emillll1
VARAN STEPNY POMOC prepacte som tu novy takze terarko mam (127cm,60cm,60cm) (dsv) vybavenie zvlhcova…
emillll1 13.08.2015 11:37
emillll1
Teď k problému Osvětlení OK, ten zvlhčovač je celkem k ničemu, je to varan STEPNÍ, nepotřebuje mít t… poslední
V.R. 13.08.2015 17:51
V.R.

VARAN STEPNY POMOC prepacte som tu novy takze terarko mam (127cm,60cm,60cm) (dsv) vybavenie zvlhcovac vzduchu 2lampi jedna je Sparkzoo Lampa 80W UVB UVA PAR38 ReptiSpa druhu mam exo terra day glo tight beam 75w teplomer vlhkomer jeden koren nejake skaly ukrity subskrast je piesok pustny vytamini mam exo terracalcium stim mu praskujem jedlo 1do tyzdna a este mam kvapky do vody tie mu tiez davam 1do tyzdna tetra terrafauna reptosol 50ml zrat mu davam kazde dva dny lucne koniky co doma nachytam na zahrade obcas mu dam aj kus masa s konzervy pre macky kuracie lucne koniky mu dam tak 3 4 kusy prepacte neviem vliozit foto neviem preco ale poslem emailom alebo to dako skusim dat hore dakujem velmy za odpovede dufam ze je uz popis lepsi

Teď k problému
Osvětlení OK, ten zvlhčovač je celkem k ničemu, je to varan STEPNÍ, nepotřebuje mít tropické terárko. Ideálně večer lehce porosit a udělat mu v chladném koutě vlhký úkryt (bedna s vermikulitem/rašeliníkem - substrát udržovat stále vlhký)
Vlhkoměr máš předpokládám exoterra, ten vyhoď. Ukazované hodnoty se absolutně neshodují se skutečností, akorát to zvíře převlhčíš a zaděláš mu na respirační potíže.
Kde to terárko větrá? Nutné je pořádné větrání dole a nahoře. Dole nic nevidím. Pokud máš jen stropní větrání, nebude mu tam cirkulovat vzduch.
Substát pouštní písek...kupovaný ve zverimexu? Pokud ano, tak ho klidně vyhoď, není to pro zvířata moc vhodné. Tyhle "speciální terarijní písky" jsou většinou hodně prašné a mnohdy i obarvené. A hlavně předražené. Dej mu klasický písek do dětských pískovišť.
Podvyživeně nevypadá, ALE 1x týdně vápník pro rostoucího varana je hrozně málo! Vápníkem nepředávkuješ, sypat na každé krmení (lehce) + dokoupit třeba Roboran H a ten dávat cca 2x do týdne. Ty kapky do vody můžeš nechat, ale dle mého zbytečnost. Na kočičí konzervy ho neuč, dávej mu hmyz a občas jako mlsek holátko.
Ta udávaná teplota je v terárku měřena kde? To je taky důležité. Musí tam být teplotní rozpětí. Pod lampou klidně tech 40, ale v nejchladnějším koutě tera musí být tak 25. Pokud máš v celém terárku tak teplo, jak píšeš, tak si ho uvaříš. A vím, že v tomhle počasí to jde těžko, ale noční poklesy by mohly být větší. Klidně na noc kolem 22°C.
Takže za mě upravit teplotní podmínky v teráriu a začít víc dávat vápník + další vitamíny a minerály. + ho nijak nestresovat, žádné braní do ruky atp.
Uvidíme, co napíšou ostatní, mě už nic nenapadá.
P.S. A prosím, pokud to dokážeš, zkus sekat míň gramatických chyb, místy je tvůj text v podstatě nečitelný. Díky ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru