Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teraristika + Chov = Peníze ??

Zdravim Vas vsechny.

Chtel bych se Vas zeptat, na par veci okolo pestovani ruznejch jesteru a hadu jestli se to vyplati pestovat pro penize? Mel bych k dispozici malej sklep a premejslel jsem o chovu jesteru nebo hadu. Ale porad se nemzu rozhodonout co. Co by bylo lepsi ohledne krmeni a prostoru. A jestli se to vubec vyplati chovat pro penize. Premyslel jsem o Agamach nebo Anolisech. A co se tyce hadu tak Morelia Viridis nebo Boa Constriktor. Ale tech hadu bych sebal, proto zas tolik prostoru tam nemam. Chtel bych se zeptat chovatelu, jestli se tim da uzivyt bez nejake jine prace, nebo jestli je to jen sen ?! Mam moooc rad zvirata vseho druhu a mel jsem takovou vizi, ze nez bejt celejch 8hodin ve fabrice, tak radsi budu celej den se zviraty. Mohl by mi prosim nekdo z Vas toto tema nejak osvitit? :-[ Nevim koho bych se mel jinak zeptat, tak me napadlo tohle forum.

Predem diky za kladne i zaporne odpovedi...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechci na prodeji hadů či jiných plazů nějak zvlášť zbohatnout, zajímalo by mne pouze jak je to s po…
PavelS 26.11.2013 22:40
PavelS
Povinnost se vztahuje na toho, kdo to ma jako predmet podnikani, at uz jako zivnost nebo jako firma.…
bahno 27.11.2013 00:05
bahno
Dík moc, pomohlo by mi, kdyby si mi dal odkaz na právní normy, kde se mohu "opřít" o to co říkáš. Dí…
PavelS 27.11.2013 12:33
PavelS
pokud máš na stole na burze pár krabiček s gutkama, tak tady (myšleno v ČR) po tobě nemůže chtít nik… poslední
Aurifer 27.11.2013 12:41
Aurifer

Nechci na prodeji hadů či jiných plazů nějak zvlášť zbohatnout, zajímalo by mne pouze jak je to s povolením prodávat vlastní odchovaná mláďata (např. užovek červených, tekoocasých, atp.) Na internetu lze najít mnoho webových stránek chovatelů, inzerátů a dokonce i na "aukru" si případný zájemce může opatřit tato zvířata.

Na koho se tedy vztahuje povinnost odborné kvalifikace pro prodej zájmových zvířat? Pouze na živnostníky, nebo na každého, kdo chce ročně prodat byť jen 10-20 ks z vlastního odchovu?

Doufám, že se najde někdo kdo se v tom vyzná. Odpovědi typu: "povolení neřeš, prodávám bez povolení několik let a ještě mě nikdy nikdo nesankcionoval", nepovažuji zrovna za zodpovězení otázky ;)
Díky moc.

Povinnost se vztahuje na toho, kdo to ma jako predmet podnikani, at uz jako zivnost nebo jako firma.
A povinnost mit to jako podnikani je velmi diskutabilni. Jednak je tu hledisko soustavnosti takovyho pocinani(tedy obcasny prodej je urcite OK), druhak je tu nejaka primo jmenovana vyjimka v danich, tusimze do 30kKc/rok nepodlehas dani a patri to k (ted presne nevim jak je to tam nazvany, neco jako prilezitostny prodej zemedelskych produktu, stejnej pararaf jako kdyz prodas par jablek ze zahradky, stenata nebo par kilo medu od nekolika vcelstev).
Takze pokud prodas 20 mladat guttat si uplne v pohode, nevztahuje se na tebe prakticky vubec nic.

Dík moc,
pomohlo by mi, kdyby si mi dal odkaz na právní normy, kde se mohu "opřít" o to co říkáš. Díky. Bylo by nemilé dostat se do situace, kdy za Tebou přijde např. na burze někdo z vyšších míst (tuším inspekce životního prostředí) a budou chtít nějaká "lejstra" (ať už CITES, nebo rekvalifikační kurz, či živnosťák).

pokud máš na stole na burze pár krabiček s gutkama, tak tady (myšleno v ČR) po tobě nemůže chtít nikdo nic. Samozřejmě, pokud prodáváš Citesová zvířata, tak ty doklady k nim mít musíš. Ale žádný rekvalifikační kurz, či živnosťák po tobě chtít nemohou. Akorát na některých burzách vyžadovali, abys ke každému prodávanému zvířeti měl mustr s návodem k chovu, který předáš novému majiteli spolu s prodaným zvířetem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru