Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dvě reginy v jednom terku - mladý páreček

Zdravím,
uvažuju o koupi druhé regiusky, mám samičku takže samečka k ní. Mám vyhlídlého samce přibližně ve stejném věku a teď ten dotaz - krajtule by byli spolu v jednom terku (rozměry má dostatečné, až povyrostou, mám pro ně připravené ještě jedno větší (cca 120x60 cm základna)), hlavně proto, že mi přijdou zbytečná dvě velká terka pro dva pidihadíky (a doma by se to nejspíš nesetkalo s velkým pochopením). Jsem si vědomá, že je potřeba pohlídat dva spolu žijící hady při krmení, aby nedošlo k "nehodě" apod. Oč mi ale jde - mám trochu obavu, aby mi sameček nepářil samici dříve, než bude dostatečně velká, takže se chci zeptat, jestli tato možnost reálně hrozí?

Předmět Autor Datum
No já je radši mám všechny 3 každou ve svým ;-) je to lepší kůli páření.Teda aspoň co sem zaslechl a…
exel 21.01.2010 18:19
exel
Alioth: ta možnost předčasného páření samozřejmě reálná je. Ale zrovna u regin je víc času to pořeši…
Arutha 21.01.2010 20:01
Arutha
No, to jsem si tak nějak myslela..že by mohli být háďata spolu, dokud jsou malinký a později eventue…
alioth 22.01.2010 11:59
alioth
Arutho:Však ano já tomu taky nevěřím, že by se to někomu bez toho povedlo.Já osobně období dodržuju.…
exel 22.01.2010 12:54
exel
uvažuju o koupi druhé regiusky, mám samičku takže samečka k ní. Mám vyhlídlého samce přibližně ve st…
JaBula 22.01.2010 13:01
JaBula
Javor, s tím se počítá :-) poslední
alioth 22.01.2010 13:57
alioth

No já je radši mám všechny 3 každou ve svým ;-) je to lepší kůli páření.Teda aspoň co sem zaslechl a pochytil za tu dobu co je chovám.Jinak se chci zeptat, když už tu je tohle vlákno.Je třeba opravdu dodržovat O. Sucha a Dešťů ? Jedni chovatelé mi řekli , že je to hloupost a druzí, že je to nutné tak jak to tedy je ?

Alioth: ta možnost předčasného páření samozřejmě reálná je. Ale zrovna u regin je víc času to pořešit, jelikož dospívají o chvilku později než užovky. A taky je tu otázka jestli se vůbec budou pářit;-). Já spíš měl problém, že když byla mláďata pohromadě, stresovala se a některá hůře žrala - rozežírala se. Ve chvíli, když jsem je oddělil, bylo všechno OK. U dobře rozkrmených větších hadů by to nemusel být problém. Rozhodně by byl ale lepší oddělený chov;-)

exel: co myslíš ty?;-) Záleží co od toho čekáš - znám reginy co fungují při jakémsi konstantním klima, což samozřejmě jde. Ale pokud chceš odchov, vnímám období S x D jako nutnost. Stejně jako u jiných hadů zimování...

No, to jsem si tak nějak myslela..že by mohli být háďata spolu, dokud jsou malinký a později eventuelně rozdělit..prostě ty terka jsou docela veliký, Rozinka (ano, vím, že hadi neslyší na jméno, ale pomoct jsem si nemohla:-)) beztak tráví většinu svého života v úkrytu, obzvláště od doby, co v něm má ještě topný kámen, se jde jen občas napít, nebo protáhnout hada :-D a možnosti terárka ani plně nevyužívá. Rozkrmená je, teď dala poprvé i skákavku potkana, ale jak je žravej samec nevím..
Ještě by možná přicházelo v úvahu vytáhnout velký terko a rozdělit ho, že by mělo každý hádě půlku..zkusím to doma nadhodit :-)

Ještě by mě zajímalo, jestli se někomu někdy podařilo rozmnožit reginy bez období dešťů, čistě jen pro zajímavost..kamarád se o to teď snažil, i když pouze z neodstatku informací, a z neúspěchu usoudil, že má asi samce namísto samice..:-)

uvažuju o koupi druhé regiusky, mám samičku takže samečka k ní. Mám vyhlídlého samce přibližně ve stejném věku a teď ten dotaz - krajtule by byli spolu v jednom terku

Ono urcite nebude od veci nechat nove zvire nejprve nejakou dobu v karantene, zvlast pokud pochazeji oba hadi z ruznych zdroju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru