Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Geochelone pardalis, sulcata, radiata?

Hned ze začátku je nutné si uvědomit, že se ve všech třech případech jedná o větší druhy želv, které běžně v dospělosti mnohonásobně přesahují velikost zmiňované dospělé horsfieldky.

Geochelone radiata - mláďata nestojí 10 000Kč, stojí víc (řádově cca od 15 000 výš). Jedná se v dospělosti o poměrně odolnou želvu, kterou by po pečlivém nastudování podmínek chovu mohl zvládnout i začátečník, její obtížná dostupnost a vysoká cena ji však odsoudila spíše do kategorie raritek.

Geochelone sulcata - největší suchozemská želva žijící na kontinentu. Dospělí samci běžně váží desítky kg. Vyžaduje z ohledem na svou velikost dostatek prostoru a relativně přísnou "travní" dietu. Není to zrovna zvíře do terária, potřebuje hlavně v zimě velkou vyhřívanou ubikaci a dostatek sena. Cena mláďat není vysoká cca od 2000 Kč za tohoroční mládě.

Geochelone pardalis - mláďata jsou dostupná cca od 2500 Kč výše. Určitě doporučuji pořídit odchov. Platí u ní v podstatě to co u sulcaty s tím, že nároky jak na prostor tak krmení nejsou tak vysoké, ze zmíněných tří asi nejlepší varianta.

Myslím, že všechny zmíněné druhy je schopen chovat i začátečník, ale pouze po dokonalém nastudování podmínek chovu a jejich zajištění (větší vyhřívané zimoviště s kvalitním UV zdrojem, dostatek kvalitního krmiva a na léto ideálně prostorný venkovní výběh) Ceny které uvádím jsou přibližné ( spíš minimální ) a pro člověka, který nemá kontakty mezi chovateli je potřeba počítat spíše vyžší částky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny