Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Možný problém s chameleonem?

Dobrý den,
včera jsem si přivezl mládě chameleona jemenského - je to můj první, tudíž nemám žádné praktické zkušenosti. Nicméně se mi nelíbí barva, která zůstává stále hnědá (byl tak už ve zverimexu, ale říkal jsem si, že je třeba jenom vyplašený...) a taky není moc aktivní, cvrků si moc nevšímá, snaží se dostat do nejvyššího místa terária a tam "odpočívá". Zkusil jsem ho i vrátit na dno, aby si všiml potravy, ale vylezl na boční stěnu a změnil barvu na oranžovou. Také by mě zajímal názor chovatelů na rozložení terária - např. dát jiné větve...atd...
Děkuji, Brnys.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji všem za zájem:-) Redsnake: slabší větvičky tam nějaké dodám, bál jsem se totiž, aby z nich n…
Brnys 04.02.2010 11:17
Brnys
Tak je to asi samička. Jinak by ty ostruhy byly znát, od narození jsou dost výrazné. Ta plastová kra… poslední
333tereza 05.02.2010 09:55
333tereza

Děkuji všem za zájem:-)

Redsnake: slabší větvičky tam nějaké dodám, bál jsem se totiž, aby z nich nepadal, ale když jsem viděl, po jakých hubeňourech dokážou lézt i dospělí jedinci...no...trochu jsem je podcenil. Ohledně velikosti terárka - nechtěl jsem, aby tam byl potom dospělák jako v plechovce, to menší terárko zvážím.

333tereza:

Cvrčky mu dávejte v nějaké plastové nádobě

To že by si je vychytal z té nádoby? Omlouvám se, ale moc nerozumím. Napadlo mě, když nezačne baštit, udělat to opačně - dát chámu do malého prostoru společně s cvrkama a dokud je nezbaští, tak... Nejsem moc naivka? :-)

Newer: Prý by to měl být sameček, ale já tam ty ostruhy moc nepoznám...

Tak je to asi samička. Jinak by ty ostruhy byly znát, od narození jsou dost výrazné.
Ta plastová krabička se může dát i na dno terárka. On si sleze, moc dobře cvrkouny i z té výšky vidí.Jenom pozor, kdyby byli obalené ve vápníku, to je bílí, a krabička světlá, tak aby nesplývali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru