Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Možný problém s chameleonem?

Dobrý den,
včera jsem si přivezl mládě chameleona jemenského - je to můj první, tudíž nemám žádné praktické zkušenosti. Nicméně se mi nelíbí barva, která zůstává stále hnědá (byl tak už ve zverimexu, ale říkal jsem si, že je třeba jenom vyplašený...) a taky není moc aktivní, cvrků si moc nevšímá, snaží se dostat do nejvyššího místa terária a tam "odpočívá". Zkusil jsem ho i vrátit na dno, aby si všiml potravy, ale vylezl na boční stěnu a změnil barvu na oranžovou. Také by mě zajímal názor chovatelů na rozložení terária - např. dát jiné větve...atd...
Děkuji, Brnys.

Předmět Autor Datum
terarko je v poradku, nevypada spatne, mozna bych pouzil tenci vetve.Dulezite je kvalitni osvetleni,…
Redsnake 04.02.2010 07:30
Redsnake
Když už ho necháte v tomto velkém terárku, dejte tam více zeleně a hlavně spoustu slabých větviček,…
333tereza 04.02.2010 08:58
333tereza
me podle obrazku se to zda spis jako samecek, ale chtelo by to lepsi fotku zadnich nohou, takhle to…
Newer 04.02.2010 10:26
Newer
zderec... hele já jsem tky začátečník ale v každé literatuře se píše že barvu chamikia nejvice ovliv…
Daneczech 04.02.2010 11:10
Daneczech
co je zac ta prava zarovka? vypada nejak "modre" sviti to normalne nebo modrou? mladata maji barvu…
Newer 04.02.2010 11:14
Newer
mám tam repti glo 26W kompakt dale Sun glo neodymium 50W a linerní zářivku 14W..Máš na mysli asi tu…
Daneczech 04.02.2010 11:18
Daneczech
Děkuji všem za zájem:-) Redsnake: slabší větvičky tam nějaké dodám, bál jsem se totiž, aby z nich n…
Brnys 04.02.2010 11:17
Brnys
Já sem ho za pár dní naučil řrat z ruky a z pinzety ale musíš mzu to dat dal aby vystřelil jazyk jin…
Daneczech 04.02.2010 11:22
Daneczech
No já bych ho právě nechtěl moc učit z pinzety, ale ten nápad se zavěšeným kalíškem s cvrkama se mi…
Brnys 04.02.2010 11:39
Brnys
Tak je to asi samička. Jinak by ty ostruhy byly znát, od narození jsou dost výrazné. Ta plastová kra… poslední
333tereza 05.02.2010 09:55
333tereza
ještě mi plsky napište k neco k tomu mimu terku nechci zakladat novy vlakno a tk se ptam tady díky m…
Daneczech 04.02.2010 11:24
Daneczech
však se podivej jak je velikej ten muj...schválně sem tam dal foto s tím jak jednoho ulovil...jsou m…
Daneczech 04.02.2010 11:48
Daneczech

terarko je v poradku, nevypada spatne, mozna bych pouzil tenci vetve.Dulezite je kvalitni osvetleni, tezko rict co tam je za zarivku,ale to asi mas nactene.
Chamik nevypada spatne, proste je to jeste prcos. Zrejme se casem uklidni a zezelena, muze na nej mit vliv i to pozadi, ktere dela terarko relativne tmavym. Nedostatek zelene v terariu je taky jedna z veci ktera negativne ovlivnuje tyhle barvy.
Imho bych chamika choval jako mimino v mensim terariu, lepsi prehlednost, lip se mu lovi potrava, atd.Ma to same vyhody. Tohle terko je pro chama docela brutalne velke. U chamiku to oproti jinym plazum smysl ma.
Hodne stesti

Když už ho necháte v tomto velkém terárku, dejte tam více zeleně a hlavně spoustu slabých větviček, proutků, tyhle jsou na něj moc silné. Nechejte ho potom v klidu. Cvrčky mu dávejte v nějaké plastové nádobě, ale pár jich vypusťe i do terárka. Je to asi samička?

me podle obrazku se to zda spis jako samecek, ale chtelo by to lepsi fotku zadnich nohou, takhle to je strelba od boku a to terarko je pekne, ale je to spis na par a do dospelosti, ted to bude moc velke:-)
ad barva: jak uz bylo zmineno, budto malo zelene nebo mu muze byt zima, to taky tmavnou, ale vzhledem k tomu ze, zoranzovel na pozadi, tak spis je plachy jak vas jeste nezna. Kytkou nic nezkazite, treba ficus benjamina, on bude mit kryti z listu coz mu pomuze se uklidnit, budete mit neco na co se da pekne rosit, aby mohl pit a este to je zelene:-) chovu zdar!

zderec...
hele já jsem tky začátečník ale v každé literatuře se píše že barvu chamikia nejvice ovlivnuje prostředí ve kterém je odchovávan jako mládě a muže se stát že on se bude už na furt vybarvovat tmavě a dokonce muze i nejake barvy vyškrtnout ze své palety(nechci nikoho strašit jak je vidět je to ještě mimi tk musis hold čekat a doufat) jestliže byli tera ve zveráku tmavé,málo zelené tk se mohlo stát..

Ještě bych se chtěl Vás zkušených zeptat jestli mám dobře situované (nepřeplácané)terárko...Díky

mám tam repti glo 26W kompakt dale Sun glo neodymium 50W a linerní zářivku 14W..Máš na mysli asi tu linearní...nn to není modrý to jen tk blbe vypada...má simulovat denní světlo..a asi se mu libí ze všech nejvíc protože leze furt k ní:-):-)

Děkuji všem za zájem:-)

Redsnake: slabší větvičky tam nějaké dodám, bál jsem se totiž, aby z nich nepadal, ale když jsem viděl, po jakých hubeňourech dokážou lézt i dospělí jedinci...no...trochu jsem je podcenil. Ohledně velikosti terárka - nechtěl jsem, aby tam byl potom dospělák jako v plechovce, to menší terárko zvážím.

333tereza:

Cvrčky mu dávejte v nějaké plastové nádobě

To že by si je vychytal z té nádoby? Omlouvám se, ale moc nerozumím. Napadlo mě, když nezačne baštit, udělat to opačně - dát chámu do malého prostoru společně s cvrkama a dokud je nezbaští, tak... Nejsem moc naivka? :-)

Newer: Prý by to měl být sameček, ale já tam ty ostruhy moc nepoznám...

Já sem ho za pár dní naučil řrat z ruky a z pinzety ale musíš mzu to dat dal aby vystřelil jazyk jink ti ztrati strileci reflex....(je to dobre i na utuzeni naseho vztahu a ochoce) a kdyz nemam cas tk mu je dam do plastove nadyby kde je uvidi a nad to nejakou vetvicku at si nad to pekne v leze a uvidis....tkhle mas aspon prehled kolik toho sezere...a ze byli obaleni v mineralech

Tak je to asi samička. Jinak by ty ostruhy byly znát, od narození jsou dost výrazné.
Ta plastová krabička se může dát i na dno terárka. On si sleze, moc dobře cvrkouny i z té výšky vidí.Jenom pozor, kdyby byli obalené ve vápníku, to je bílí, a krabička světlá, tak aby nesplývali.

však se podivej jak je velikej ten muj...schválně sem tam dal foto s tím jak jednoho ulovil...jsou mu 2 měsíce...s tou pinzetou mu to musis jen davat dal aby so to musel chytit sam...ale to zalei na tobe....je treba delam i to ze si dam svrcka na ruku on mi na vleze a chyti si ho pak ho dam na chvily na palmy kde si leze a sviti na nej slunicko...ted samozrejme pres skl :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru