Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Možný problém s chameleonem?

Dobrý den,
včera jsem si přivezl mládě chameleona jemenského - je to můj první, tudíž nemám žádné praktické zkušenosti. Nicméně se mi nelíbí barva, která zůstává stále hnědá (byl tak už ve zverimexu, ale říkal jsem si, že je třeba jenom vyplašený...) a taky není moc aktivní, cvrků si moc nevšímá, snaží se dostat do nejvyššího místa terária a tam "odpočívá". Zkusil jsem ho i vrátit na dno, aby si všiml potravy, ale vylezl na boční stěnu a změnil barvu na oranžovou. Také by mě zajímal názor chovatelů na rozložení terária - např. dát jiné větve...atd...
Děkuji, Brnys.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji všem za zájem:-) Redsnake: slabší větvičky tam nějaké dodám, bál jsem se totiž, aby z nich n…
Brnys 04.02.2010 11:17
Brnys
Já sem ho za pár dní naučil řrat z ruky a z pinzety ale musíš mzu to dat dal aby vystřelil jazyk jin… nový
Daneczech 04.02.2010 11:22
Daneczech
No já bych ho právě nechtěl moc učit z pinzety, ale ten nápad se zavěšeným kalíškem s cvrkama se mi… nový
Brnys 04.02.2010 11:39
Brnys
Tak je to asi samička. Jinak by ty ostruhy byly znát, od narození jsou dost výrazné. Ta plastová kra… poslední
333tereza 05.02.2010 09:55
333tereza
ještě mi plsky napište k neco k tomu mimu terku nechci zakladat novy vlakno a tk se ptam tady díky m… nový
Daneczech 04.02.2010 11:24
Daneczech
však se podivej jak je velikej ten muj...schválně sem tam dal foto s tím jak jednoho ulovil...jsou m… nový
Daneczech 04.02.2010 11:48
Daneczech

Děkuji všem za zájem:-)

Redsnake: slabší větvičky tam nějaké dodám, bál jsem se totiž, aby z nich nepadal, ale když jsem viděl, po jakých hubeňourech dokážou lézt i dospělí jedinci...no...trochu jsem je podcenil. Ohledně velikosti terárka - nechtěl jsem, aby tam byl potom dospělák jako v plechovce, to menší terárko zvážím.

333tereza:

Cvrčky mu dávejte v nějaké plastové nádobě

To že by si je vychytal z té nádoby? Omlouvám se, ale moc nerozumím. Napadlo mě, když nezačne baštit, udělat to opačně - dát chámu do malého prostoru společně s cvrkama a dokud je nezbaští, tak... Nejsem moc naivka? :-)

Newer: Prý by to měl být sameček, ale já tam ty ostruhy moc nepoznám...

Já sem ho za pár dní naučil řrat z ruky a z pinzety ale musíš mzu to dat dal aby vystřelil jazyk jink ti ztrati strileci reflex....(je to dobre i na utuzeni naseho vztahu a ochoce) a kdyz nemam cas tk mu je dam do plastove nadyby kde je uvidi a nad to nejakou vetvicku at si nad to pekne v leze a uvidis....tkhle mas aspon prehled kolik toho sezere...a ze byli obaleni v mineralech

Tak je to asi samička. Jinak by ty ostruhy byly znát, od narození jsou dost výrazné.
Ta plastová krabička se může dát i na dno terárka. On si sleze, moc dobře cvrkouny i z té výšky vidí.Jenom pozor, kdyby byli obalené ve vápníku, to je bílí, a krabička světlá, tak aby nesplývali.

však se podivej jak je velikej ten muj...schválně sem tam dal foto s tím jak jednoho ulovil...jsou mu 2 měsíce...s tou pinzetou mu to musis jen davat dal aby so to musel chytit sam...ale to zalei na tobe....je treba delam i to ze si dam svrcka na ruku on mi na vleze a chyti si ho pak ho dam na chvily na palmy kde si leze a sviti na nej slunicko...ted samozrejme pres skl :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru