Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jedna z agam vyloučila místo trusu i tlusté střevo

Ahoj všichni, mám jeden dotaz. Ve škole máme dvě agamy a já a další dvě holky je spolu ještě s jedním chameleonem chodíme o velké přestávce krmit.
Dneska, protože jsme měli první hodinu v biologii a tam mají terária, se holky rozhodly, že je vyndají i ven.
Brali je velmi opatrně, aby jim neublížily a agamy se samozřejmě nechaly. Takže se tam s nima celou hodinu mazlili, když zvonilo daly je zpátky opatrně do terária a odešli jsme na další hodinu. Asi 5. hodinu jsme měli chemii, na kterou máme jednoho z biologů, v půlce hodiny musel někam odejít, a když se vracel, omlouval se, že se zrdžel, ale že jedna z agam vyloučila i tlusté střevo.
Nevíte jestli, to nemohlo být způsobeno tím, že je vzali do rukou. Mě jedna z holek ujišťovala, že je dřív mívávala jiná holka, která se s nima často mazlila a často je do ruky brala a taky, že už některým, co je měli na rukou spadli na zem a nic se jim nestalo.
Mám docela o tu agamu strach, aby to nebylo způsobeno tím jak je vzaly, ale je fakt, že ta agama, které se to stalo už od rána nebyla vůbec aktivní, pořád jenom leželi a jindy, kdy jsme tam byly je krmit, tak právě naopak, byla tato agama ta nejaktivnější.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Braním do rukou to zřejmě nebude, příčinou může být třeba napadení trávivího traktu parazity (u agam… poslední
AH 12.02.2010 16:46
AH

Braním do rukou to zřejmě nebude, příčinou může být třeba napadení trávivího traktu parazity (u agam jsou časté kokcidie) nebo zácpa např. po pozření substrátu, kdy se zvíře tak úporně snaží tlačit, až vytlačí i střevo. Chtělo by to opravdu radši vyšetřit u veterináře, aby se zjistila příčina.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru