Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náklady na chov gekončíka nočního

Nevím, jestli jsem úplně zkušený chovatel, ale prvního gekončíka jsem choval tuším od roku 85 (minulé tisíciletí) jako student na koleji. A v pohodě jsem ho uživil a žil relativně dlouho, určitě přes deset let. I když shánět cvrčky za Komančů šlo snad jedině v ZOO a vitamíny pro plazy prostě nebyly.
Zkrátka - párek gekončíků Vás vyjde na pár korun, použité malé terárko nebo větší faunabox (preferuji sklo) pořídíte taktéž ta hubičku. UV nepotřebují, obyč. žárovka 25W rozsvícená 12 hodin denně zařídí teplo i světlo - záleží na vaší sazbě na elektřinu, ale vypnutá televize s příslušenstvím žere zhruba stejně, takže ani tady není co řešit.
Pytlík Roboranu stojí padesát korun, to máte pro deset gekončíků na několik let. Hrubý písek seženete na pískovišti zadarmo nebo za pár korun v akvaristice (ten je o něco hezčí), pěkný kámen či samorost se dá najít venku(pod sněhem blbě, ale na jaře to bude lepší). Takže jak jste správně odhadla, největší náklad budou cvrčci. Pro párek gekončíků se vám asi chov nevyplatí, chovat cvrčky mi přijde náročnější než chovat gekončíky. Pokud to nemáte daleko do Prahy, každý měsíc je burza, kde i se vstupným pořídíte cvrčky na celý měsíc za necelé dvě stovky.
Určitě to nebude o moc dražší, než třeba ta andulka, o psu nebo kočkách ani nemluvě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny