Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náklady na chov gekončíka nočního

zdravím,
chtěla bych se zeptat zkušených chovatelů gekončíků nočních ,zda je jejích chov ne ve velkém (1 par) moc finančně náročný. moc bych si chtěla pořídit pareček, ale vzhledem k tomu že doma už mam psa, dvě kočky, andulaka a male akva, tak nevím zda to nebude už moc náročné. Nemyslím náklady na pořízení,ale spiše to svícení, topení a také nechci kupovat cvrčky ale rovnou je chovat tak i tam jsou nějaké náklady.
NEchci aby to vyznělo chrtovsky :-), mam to od muže povolený ale zas nevím jak moc to leze do penez. tak pokud někdo mate hrubý odhad a představu prosím poradte.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
u mě 0 až 12Kč měsíčně na 1kus. Podle jestli kupuju holata nebo ne.
Nery 13.02.2010 16:13
Nery
Tak to je super:))
laja 13.02.2010 16:28
laja
no jo,ale já nevytápím(pokojovku mám cca30), a krmim jen švabama a holatama :)
Nery 13.02.2010 16:40
Nery
Na udržení cvrčků při životě se mi osvědčil plastový kbelík cca. 10 litrů, děravé víko, uvnitř plno…
nikolas 14.02.2010 10:50
nikolas
jo to je přesně co chci, at se klidně nemnoží když budu mít jen jednoho jedince, max.dva, ale pravě…
laja 14.02.2010 12:30
laja
Neboj, samotou netrpi :) S mysatam pozor na dnu, max. jednou za dva mesice :) VH poslední
VH 14.02.2010 12:34
VH

Na udržení cvrčků při životě se mi osvědčil plastový kbelík cca. 10 litrů, děravé víko, uvnitř plno zmuchlaných plat od vajíček, s každou várkou cvrčků měněných. Na vlhkost opravdu pozor, ta je zlikviduje rychle. Krmím suchým! pečivem, suchýma! granulema pro hlodavce (asi dvacka za kilo), občas mrkev nebo čínské zelí (ale nenechat hnít nebo plesnivět). Teplota spíš nižší - na chodbě. Sice se nemnoží, ale množení je jiná kapitola, zato se udrží při životě výrazně déle, než v té krabičce z obchodu.

jo to je přesně co chci, at se klidně nemnoží když budu mít jen jednoho jedince, max.dva, ale pravě taky chci třeba koupit na burze víc cvrčku a aby mi vydrželi.A asi budu mit takto i argentinské švaby pro případ absence cvrčků, ti potřebuji ještě méně péče, akorat jim trvá množení.
děkuji za postřehy

A JEŠTĚ SE TEDA VŠEOBECNĚ ZEPTAM- NEVADI KDYŽ BUDU MÍT JEN JEDNOHO DRÁČKA? NETRPÍ SAMOTOU? PRAVĚ CHCI BUD JEDNOHO NEBO DVĚ SAMIČKY- NECHCI CHOVAT.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru