Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá - zavřené jedno oko?

Zdravím,
máme doma pár dní novou agamku ze zverimexu (22cm), která po týdnu začala zavírat levé oko a má ho spíše zavřené než-li otevřené.Jinak je čilá, normálně se stravuje i vyměšuje, stejně tak jako přijímá tekutiny.Očičko je vyfocené pod uvedeným linkem http://img37.imageshack.us/img37/4005/tdravotn.jpg .Mám něco zkusit než zajedeme přímo na veterinu?

Terárko je menší než vyroste a to 35h*80d*40š.Podloží je pouštní písek EXO TERRA Desert Sand. Žárovky Repti Glo 10.0 UVB (13W EXO TERRA) a výhřevná Sun Glo halogen(50W s UVA, EXO TERRA).

předem děkuji za reakce

Předmět Autor Datum
Vymenil bych ten sunglo nesmysl za obycejnou 40W bodovku, a usetrene watty bych investoval do vymeny…
lucifer 18.02.2010 14:05
lucifer
Jde o to že se mi zdá a jde to i vidět trochu na fotce,že má pod zavřeným okem váček, jak lidi z nev… poslední
Ricminek 18.02.2010 14:16
Ricminek

Vymenil bych ten sunglo nesmysl za obycejnou 40W bodovku, a usetrene watty bych investoval do vymeny 13W reptigla za 26W. Nesouvisi ale s tim okem, to netusim. Pokud je jinak cila a aktivni tak bych asi neresil, myslim ze se to srovna samo. (zrnko pisku v oku? Rosite ji?)

Jde o to že se mi zdá a jde to i vidět trochu na fotce,že má pod zavřeným okem váček, jak lidi z nevyspání a pod druhým nic. Zrnko nebo kousek kůže mě napadl taky a tak zkoušíme lehce vyplavit. Nevím jestli přímo rosím ( s tím nemám zkušenosti) ,ale má bazének, kde se občas válí a nebo lehce postříkám vlažnou vodou rukou.

Nevím jestli by to mohlo souviset,ale u koutků tlamičky z obou stran se ji lehounce loupe kůže a tře se o zadní stěnu terária(možná před svlekem).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru