Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční: naráz přestal žrát, potíže s dýcháním

Dobrý den, obracím se sem s prosbou ohledně potíží s Gekončíkama nočníma. Mám dvě samičky. už delší dobu pozoruji u jedné potíže s dýcháním.Nejprve jsem měla pocit že má něco v nose, ale přetrvává to už delší dobu.pokaždé když se nadechne jakoby jí pískne v nose, něco jako u člověka když má ucpaný nos.Přijde mi že má i trošku dirky zanešené.ale tím si nejsem až tak jistá - nikdy předtím jsem nosní dirky nesledovala.

A poslední dobou začala mít stejné potíže i druhá samička gekončíka.Trvá to už asi 14dnů a ted posledních 7dnů druhá samička odmítá i potravu. vždycky byla energická když viděla crvčka a okamžitě se v ní probudil velký lovecký instinkt. Když jí nabízím cvrčka z pinzety trvá třeba 5-10 minut než si ho vezme.a tím taky zkončí.
Letargická není ani jedna ze samic, k životu se mají dobře.
Ale za ten týden i tršku zhubla. Přečetla jsem už spoustu článků a psala na různá fora ale nikdo neví co s tím. Včera jsem navštívila i veterináře.Jenže není specialista na Plaz.Řekl že by to mohla být infekce a nasadil antibiotika.a že se uvidí. Už nevím co s nima mám dělat.Poraď te mi prosím někdo co s tím, co by to mohlo být... Za jakou koliv odpověd předem děkuji.

Předmět Autor Datum
zdravim, neuvadite jak dlouho mate gekonciky v chovu. Dale chybi informace o vybaveni teraria a tepl…
Redsnake 23.02.2010 08:21
Redsnake
substrát mám nejjemnější písek. jinak rosím obačas. a odu dostavají každý den čistou.gekončíky mám 9… poslední
smudlinkaxxl 23.02.2010 09:23
smudlinkaxxl

zdravim,
neuvadite jak dlouho mate gekonciky v chovu. Dale chybi informace o vybaveni teraria a teplotnich podminkach.Pitny rezim je predpokladam zajisten(miska s vodou,obcasne roseni).
Zkontrolujte trus pohledem,jestli jsou to normalni valecky nebo nejaka kase.
Nezmenily se teplotni podminky v terariu a jeho okoli?
Zdravy gekoncik v kondici by po tydnu pustu nemel viditelne zhubnout.
Ad antibiotika,je nesmysl cpat jakekoliv ATB bez znalosti problemu. Pochybuju,ze by tohle cokoliv vyresilo.
Jeste mne napada,jaky mate substrat?
Fotka zvirat (rozumna) by taky nebyla od veci,aby se dal posoudit vyzivny stav zvirat a celkova kondice.

substrát mám nejjemnější písek. jinak rosím obačas. a odu dostavají každý den čistou.gekončíky mám 9 měsíců.bohužel ted u sebe fotku nemám ale jsou velmi dobře živení kterýkoliv odborník je viděl řekl že mají velice dobréí tělesné proporce.tudíž i když trochu zhubla vypadá pořád dobře.ale je to na ní vydět díky tomu že byla robusnější- ne tlustá.jinak teplota v teráriu je od nočéteploty 25stupnů do 28. a trus maj normální pevný váleček.žádná kaše.
jinak s těma fotka mě napadá
eublepharismacularius.webnode.cz
tady fotky mám

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru