Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama zavírá oko

Nechci to tu zbytečne rozvádět, ale to že agama zavírá oči při vyšší intenzitě osvětlení, neznamená že má apriory problém se zrakem. Může to být individuální. Tohle tvrzení se snad nedá popřít :-)
Když nad tím tak přemýšlím, nejsem si vůbec jistej, že podobný syndrom mají moje agamy třeba kolem poledne. Převážne je pozoruji po ránu a pak v pozdním odpoledni. Možná to může být způsobeno tím, že zapínám UVB hned po ránu, kdy se zapínají výhřevné žárovky a vypínám až večer.Třeba když je agama po spánku/ před spánkem , je víc citlivá na UV.Ale to jen hádám a zkusím empiicky zjistit.
Tu hysterii jsem trochu přehnal,ale mít tak rychlé a rázné řešení bez zjištění ostatních okolností (moje informace totiž nebyla úplná), je mi prostě proti srsti .
Co se měření týká, to by bylo na delší debatu. Měřením elektrických i neelektrických fyzikálních veličin se zabývám už víc než jedno desetiletí a proto z vlastní zkušenosti vím, že nevhodně zvolená metodika měření (ale i měřícího přístroje) může pěkně zamíchat s výsledky měření Měření je prostě vážná věc a vrazit měřící přístroj pod zdroj osvětlení a odečíst výsledek, tak to není měření. Když si uvědomíte, že měříte neelektrickou veličinu převodem na elektrickou, je situace úplně jiná.To je zřejmě zohledněno těmi 10% odchylky uvedenými na těle přístroje.Ale co použité čidlo?Zpravidla jsou tato levná řešení náchylná na kdejakou jinou fyzikální veličinu (teplota,tlak,vlhkost apod.) Pak se vám uvedená odchylka může vyhoupnout i na +- 50% Je to podobné, jako byste si koupil levný měřák na měření relativní vlhkosti vzduchu a ihned ho vrazil do terária.Je to prostě nesmyl a bez znalosti kalibrace přístroje a celé problematiky relativní vlhkosti vzduchu jde jen o ozdobu.A i přesto, že byste stejný měřák použil ve stejném teráriu při jiné vlhkosti, bude výsledek irelevantní.
IMHO vašeho názoru si cením, protože si můžu udělat svůj vlastní úsudek na základě vaší zkušenosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny