Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama kočinčinská

Dobrý den ,prosím opět o radu.V práci máme agamu kočičinskou - potravy má dost a přesto žere kamínky nemůže mu to ublížit???Děkuji ,rozpocty@nova-plast.cz ,Dufková
Změna předmětu, původně: agama kočičinská (MadMike)

Předmět Autor Datum
Jak často je žere? Dáváte agamě dost vápníku? Co takhle vyměnit kamínky za jiný substrát? (třeba raš…
MadMike 26.02.2010 10:35
MadMike
Mohou to dělat, pokud cítí potřebu dodání minerálií, takže doplňte vápník a taky musí mít možnost ho…
krokodýl 26.02.2010 10:36
krokodýl
kamímky vyměním za větší(nemohu rašelinu ve vodě máme vodní želvy)vitamínem budu obalovat holátka. D…
amperka 26.02.2010 10:49
amperka
kombinace se zelvami mi neprijde nejstastnejsi, divila bych se, kdyby casem zvire neprislo o ocas ne…
JaBula 26.02.2010 10:54
JaBula
Máme v teráriu dvě želvy-mapovou a kaspickou a je to naprosto v pohodě.Vyhřívají se spolu pod světle…
Grimly 26.02.2010 21:03
Grimly
Nechci moc rýpat, ale jste si vědomá, že obě želvy jsou ze zcela jiného prostředí / zeměpisné šířky… poslední
krokodýl 27.02.2010 09:16
krokodýl

Mohou to dělat, pokud cítí potřebu dodání minerálií, takže doplňte vápník a taky musí mít možnost ho využít, tedy vit. D3 nebo kvalitní zdroj UV B, jinak je samotný vápník k ničemu. A určitě bych kamínky vyměnil za rašelinný substrát, protože při ucpání kamínky pomůže jen operace žaludku. Takže ublížit jí to opravdu může. chce to dbát na kvalitní osvětlení, teploty, zdroj UV B (ideálně něco jako osram ultravitalux, t-rex, mega-ray apod. v nejvyšší nouzi 26 W kompaktní zářivky lucky reptile - horizontálně nebo reptiglo 5.0 nebo 10.0 do vzdálenosti 10-15 cm) nebo dodávat pravidelně (1 měsíčně) vit. D3 (cca 1500-2500 MJ/kg), dodávat dostatek vápníku v potravě (hmyz obalovat v minerálním přípravku - nutrimix + plastin, mleté skořápky nebo namletá sépiovka apod.).

Máme v teráriu dvě želvy-mapovou a kaspickou a je to naprosto v pohodě.Vyhřívají se spolu pod světlem-obvykle si agama vleze na její krunýř(želva je už dost velká)nebo vedle sebe krásně plavou pod vodou.Nikdy žádný problém nebyl-ani na začátku,takže to čistě uáleží na druhu želvy.

Nechci moc rýpat, ale jste si vědomá, že obě želvy jsou ze zcela jiného prostředí / zeměpisné šířky než agama kočinčinská. Takže z toho mi vyplývá jediné buď agama nebo želvy nejsou ve správném prostředí (teploty). Navíc jsme se kromě toho, že je spolu se želvama nedozvěděli nic o osvětlení, teplotách vzduchu a vody, krmení, dotace minerálií a vitamínů... Prosté konstatování, že nelze vyměnit kamínky za substrát nic moc nevyřeší. Proč to nejde? Želvám to neublíží. Voda se sice víc zašpiní, ale stejně je třeba ji často měnit, když tam denně kálejí dvě želvy i agama.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru