Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ještě k Heosemys spinosa

Dobry den pane Hainz,

dekuji Vam za Vasi reakci a uzitecne informace. Vite, takhle nejak jsem si predstavoval, ze by mohla odborna debata na poradne probihat.

K Vasim namitkam:
1/ vezeme jen pocet objednanych kusu s tim, ze puvodne chtel zakaznik jen 2 ks, ale vysvetlili jsme mu riziko, ktere popisujete i Vy a nechali jsme na nem, jestli to chce podstoupit nebo vzit zvirat vic. Nejsme importer, ktery doveze 30 zelv, preleci je, stabilizuje, cast mu uhyne a zbytek pak zacne prodavat v cenach takovych, by zaplatili naklady + zisk. Takze vlastne ani neni moznost, aby jste vybiral z prebranych zvirat. Cerneho Petra jsme zajemci jasne deklarovali, on s podminkami souhlasi a jdeme dal. Jina situace by byla, kdybychom resili suchozemske zelvy, ktere jsou nyni nasi specializaci. Tady bychom uz Petra vzali na sebe, protoze bychom chteli dovezt zvirata i pro sebe a postupovali bychom vyse zminenym obchodnim zpusobem.
Vite, to me prave zamrzelo na poradne (aniz bych chtel nekoho obvinovat ze zaujatosti) - kdybychom byli importer, co si nebere servirky, dovazi, nechava umirat a zbytek prodava a hledi jen na prachy, pak bych pochopil tu vlnu nevole. Ale ja naivka jsem myslel, ze poradna je o lidech se zapalem treba pro zelvy, ale ukazalo se, ze jim vadi, ze nekdo neco udela i za penize. Toto neplati o Vas, Vy (ani Krokodyl) jste v diskuzi ani nevystupovali takovym legracnim zpusobem jako ostatni a o Vasi odbornosti a vasni pro zelvy nemuze byt rec!

2/ Jiste, ze internet obsahuje cizojazycne texty, ale myslel jsem, ze moznost probrat to v diskuzi by mohla byt prinosnejsi. Protoze ale mokre zelvy jdou zatim mimo nas, netusil jsem, jak je spinoza nedostupna a malo chovana. Tedy ani o Durrellove ZOO jsem az do doby, kdy jsem procital net neslysel. Ale stejne pochybuji, ze by se mnou nekdo od nich diskutoval :-)

3/ I.forsteni zatim nevezeme (kdyby jo, pak ma kolega, ktery s farmou obchoduje, velmi dobry vztah s majitelem a riziko zamerneho zamichani temer nehrozi, ale i tak bych pana Harvana oslovil, publikoval u nas velmi rozsahly clanek o Indotestudach).

Takze abych to na zaver jeste jednou osvetlil - pripadny dovoz uskutecni importer, ktery vozi jine plazy a ma moznost nam prilozit zelvy, ktere jej "nezajimaji". SvetZelv neni importer s patricnymi povolenimi. Dale mame problem, ze nemuzeme mokre zelvy privezt, prelecit, stabilizovat a prodat, protoze tato sekce jeste neni funkcni, zatim jsme jen suchozemci. Odborna verejnost nas bude vzdy povazovat za padouchy a mym cilem je ukazat, ze nam jde o neco vic nez jen preprodani zelv. Mame totiz jednu vyhodu - penize plynou z komercnich aktivit, zelvy jsou laska a vasen, ktera kdyz vydela na svuj provoz, tak to bude zazrak.

Diky za Vase e-mail a cas, ktery jste si pro nas jeho napsanim udelal (a taky ve vsech ostatnich prispevcich a fotkach!)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny