Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nateklé oko

AHOJ
Máme doma pár želv nádherných samici a samce máme je už dlouho asi 8 let v té době když sme je kupovali tak nám ve zverimexu neříkali nic o tom ,že by měli mít uvb žárovku atd... do ted sme je krmili takovýma suchýma krevetama gamarus a granulema,ale už sme začali krmit masem a ostatním tak jak má být.A to od té doby co navštěvuju TP .Doufám ,že mě za to nebudete kamenovat :-/ .Chceme jim ted koupit uvB žárovku a ted jakou ?
Máme možnost jim udělat zahradní jezírko což veškeré uvb záření nahradí.... A ted k problému samici začalo natékat oko nevím proč ale je možné ,že jí to udělal samec jak se jí pořád dvoří ?
Podmínky: Viz. jak sem psal....
Akvárium: 80dx40šx35v se skleněným ostrůvkem nad kterým je stolní lampička na osvětlení a vyhřátí.
Teploty sme nikdy neměřili,potrava:granule,červy,maso, atd..
Prosím nekamenujte mě já za to nemůžu.... Peníze máme tak jim můžeme pořídit i větší akvárium klidně i tu uvB žárovku ale my to nevěděli,že mějí mít nějaké uvb apod.....
Ještě dnes chci skočit s tím okem k veterináři.
Přikládám foto akvária a toho oka .
[http://img202.imageshack.us/img202/5751/p1030373.j pg]
[http://img11.imageshack.us/img11/6127/p1050295z.jp g]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě jí to udělal samec a zdá se mi, že tam má i plísen. Doporočuji krmit co nejpestřeji, jak vá… poslední
Nerous... 17.03.2010 16:01
Nerous...

Podle mě jí to udělal samec a zdá se mi, že tam má i plísen.
Doporočuji krmit co nejpestřeji, jak vám tu radí, zkuste i myšata, pokud ji budete mít přes léto venku, až bude zdravá, mohla by zvládnout existovat i bez UV. Ted by jí ale UV asi pomohlo, tedy pokud to zranění u ní nevzbudilo světloplachost.

Framikoin je na tohle fajn (mazat dvakrát denně a pak nechat chvíli běhat na suchu), mám ale takový neblahlý pocit, že již nejméně pět let se vyrábí bez jedné ze dvou protiplísnových látek, takže už není tak účinný, co dřív.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru