Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jednání na teraporadně, zamknutí Testudo2 aj. zkušenosti

Tak jsem se po dlouhé době na teraporadně na něco otázal. Bohužel mé vlákno bylo nesmyslně uzamčeno, aniž bych kromě jedné (mimochodem zcela scestné a atakující) odpovědi dosáhl něčeho více. Tohle je bohužel, jak jsem zjistil již standardní postup na této poradně. Nevím, kdo určuje co je a není provokace, jako se rozhodlo u mého příspěvku s otázkou na kvalitu firmy Testudo2. Jedinému reagujícímu uživateli se nelíbilo, že jsem na počátku dotazu vyjmenoval i další řešící se firmu na poradně a to Goniatit. Nevím, co jsem provedl, to už mi někdo bude zakazovat dávat příkladem jinou firmu v dotazu na druhou??? Šlo jen o příklad názorovosti na tyto prodejce importovaných zvířat, abych mohl pak porovnat právě názory na Goniatit a Testudo2 a hlavně o jakýsi úvod do této problematiky. Provokací byla myšlena má prosba aby mi druzí nepsali, že zasírám poradnu??? Pak se omlouvám za vyjadřování mé i druhého uživatele….Ono vyplnit sprosté slovo tečkami a hvězdičkami ještě nemění jeho smysl.
Bohužel je tady smutné číst některé příspěvky. Normální lidé, ať začínající chovatelé, nebo zkušenější co ale nechovají hromadně pro peníze a nemají proto zkušenosti s takovým množstvím druhů jsou tu za své otázky a názory zesměšňováni a uráženi partou uživatelů, kteří si zde hrají na to, že jim patří tato poradna. Je to zde parta cca 30 chovatelů, kteří se nadřazují nad jiné. Pro mne osobně je tohle diskriminace a popírání smyslu slova v názvu a to slova PORADNA. Uvědomují si někteří z vás 30, že jde o poradnu??? V jejímž názvu a smyslu samotném je již obsaženo slova poradna, znamenající radu, nebo alespoň snahu někomu poradit??? Ne zesměšňovat, urážet a na jejich dotazy odpovídat v jiném smyslu. Je tu zvykem hlídat slovíčka, zakládat vlákna ve vláknu na základě pravopisných chyb, neznalosti ostatních atd. Tohle nemá s poradenstvím nic společného!!! Zeptám-li se na zkušenosti lidí s firmou Testudo2 a nějakej chytrák mi napíše, že jsem zasral poradnu tím, že jsem uvedl nespokojenost lidí s firmou Goniatit, tak nechápu, proč vůbec tento uživatel reagoval. Nejenom, že neodpověděl na můj dotaz a nesnažil se poradit, ale pouze provokativně atakoval můj dotaz a to je jen jeden příklad ze sta dalších, které jsou zde na denním pořádku. Je to smutné, protože by se normální nebo začínající chovatelé mohli něco dozvědět od těch zkušenějších místo toho aby byli za své dotazy zesměšňováni.
A naposledy. Pokud si někdo mou poslední reakci ve vláknu TESTUDO2 ať sám rozhodne o tom jestli byla provokativní má prosba nebo předchozí příspěvek. A vůbec, jak může jeden člověk zamknout mé vlákno, když v něm byl obyčejný dotaz??? Jsme snad demokratická země, nebo ne??? Nebo jsem zpět v Komunismu, kde mi bude jedinec určovat jak se mám vyjadřovat a jak mám formulovat své otázky??? Zamyslete se nad tímto vy všichni, kteří jste si z této veřejné poradny udělali klub hrstky chovatelů a známých. Zakazujete lidem řešit problémy s firmou Goniatit, nechápu proč……Neměli by se snad ostatní dozvědět o praktikách tohoto prodejce?? Já myslím, že ano a pokud je na tuto firmu už tolik stížností aj., pak myslím, že jen v našem dobru to zde na poradně řešit aby se ostatní možní kupující mohli někde dočíst o co jde a do čeho jdou. Místo toho zakazujete diskuzi a určujete si vlastní nedemokratická pravidla.
Své vlákno Testudo2 zakládám znova, nyní formuluji mou otázku trochu jinak, abych náhodou zas nebyl zamknut pro provokaci nebo špatnou formulaci otázky.
Tato poradna je smutnou ukázkou toho, jak si skupina lidí schovaných za nicky hraje na chytráky a borce, jenom jestli je to takhle pánové i dámy v reálu ve skutečném životě mimo internet co??

Zvrhává se, ostatně dle předpokladu. lock. (Arutha)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zajímavé hodnocení, ikdyž poměrně zevšeobecňující a subjektivní. No nic, řeknu k tomu SVŮJ názor: N…
Arutha 12.03.2010 11:23
Arutha
jo, když jsem mezitím viděl reakci na Carlose: to "tahání větiček" je citace a běžně se užívá na ne…
Arutha 12.03.2010 11:27
Arutha
Ale tak to samozřejmě chápu, jde spíše o to....jak to vysvětlit.....někdo se na něco ptá nebo reaguj…
Beastmaster 12.03.2010 11:34
Beastmaster
když vezmu celou tvou poslední větu : Tato poradna je smutnou ukázkou toho, jak si skupina lidí scho…
Mmagic.J 12.03.2010 11:41
Mmagic.J
Aj jéje a je to tu opět - tohle si všichni přečtěte a řekněte si sami zda právě příspěvek Mmagic.J j…
Beastmaster 12.03.2010 11:54
Beastmaster
no supr!! díky za vysvětlení alespoň na něčem se shodneme :-)jinak " bezduchý blábol snažící se prov…
Mmagic.J 12.03.2010 11:57
Mmagic.J
JJ jsem klidně pro zamknutí vlákna, protože tohle se nijak nevyřeší. Zvlášť když sem vleze někdo, kd…
Beastmaster 12.03.2010 12:11
Beastmaster
hmm asi jo..o to mi vlastně šlo a děkuji že jste se přidal pane nejvícnejlepší mistře :-) doufám že… poslední
Mmagic.J 12.03.2010 12:19
Mmagic.J

Zajímavé hodnocení, ikdyž poměrně zevšeobecňující a subjektivní. No nic, řeknu k tomu SVŮJ názor:

Normální lidé, ať začínající chovatelé, nebo zkušenější co ale nechovají hromadně pro peníze a nemají proto zkušenosti s takovým množstvím druhů jsou tu za své otázky a názory zesměšňováni a uráženi partou uživatelů, kteří si zde hrají na to, že jim patří tato poradna. Je to zde parta cca 30 chovatelů, kteří se nadřazují nad jiné.

Je tu zvykem hlídat slovíčka, zakládat vlákna ve vláknu na základě pravopisných chyb, neznalosti ostatních atd.

Chápu, že ti to možná takto připadá. Osobně si myslím, že je to proto, že člověk si negativní zapamatuje lépe a hned. Vláken, kdy je někomu exaktně porazeno, problém se řeší, diskutuje, je tu dost a s klidným svědomím mohu říci, že většina.
Nepopírám, že jsou i vlákna taková jaká jsi popsal, jak už ale bylo zmíněno níže jinými uživateli, jedná se většinou o "uživatelskou lenost" , která udiví leckoho.
Taková vlákna lze pouze v případě, kdy přehoupnou určitou mez, zamknout, smazat atd. Což ale jak se zdá, ti vadí rovněž:-) Tak jak? Anarchie nebo moderovaná diskuze?;-)

a to je jen jeden příklad ze sta dalších, které jsou zde na denním pořádku.

Mno, tohle je právě to hrubé zevšeobecnění. Po projití prvních dvou stránek TP musím zopakovat, že drtivá většina vláken je v poradenském stylu. Nebo ne? Rozhodně mě zajímá tvůj názor;-)

Nebo jsem zpět v Komunismu, kde mi bude jedinec určovat jak se mám vyjadřovat a jak mám formulovat své otázky??? Zamyslete se nad tímto vy všichni, kteří jste si z této veřejné poradny udělali klub hrstky chovatelů a známých.

:-) Ten smajlík je tu na začátku schválně:-) Já to vidím tak, že pokud je tohle věřejná poradna, kam chodí poměrně dost lidí, je mojí povinností coby moderátora nevhodné příspěvky upravovat, zamykat, mazat atd. A to proto, aby "byl s výsledkem spokojen" (sorry, fakt nevím jak líp to napsat) co nejvyšší počet uživatelů (a pochopitelně aby nebyla porušena pravidla). To je IMHO demokracie - většinová spokojenost atd. Pokud si demokracii představuješ jako "já si můžu dělat a psát co chci" (nevím, nesoudím), tak to by bohužel byla anarchie. Demokracie je "já si můžu dělat a psát co chci v rámci určitých pravidel". A ta jsou na TP jasně definovaná a nováčkům dokola omílaná;-). Úplně stejně to funguje i v reálném životě - nebo ne? Já si teda můžu dělat co chci jenom v rámci pravidel...

Tato poradna je smutnou ukázkou toho, jak si skupina lidí schovaných za nicky hraje na chytráky a borce, jenom jestli je to takhle pánové i dámy v reálu ve skutečném životě mimo internet co?

To mě mrzí, že to takto vnímáš. Za sebe můžu říct, že z moci mě svěřené budu nadále upravovat, zamykat a mazat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Bůh chraň královnu!:-)

jo, když jsem mezitím viděl reakci na Carlose:

to "tahání větiček" je citace a běžně se užívá na net-fórech. slouží k tomu, aby bylo jasné, na jako část textu odpovídám. nikoliv pro chytání za slovíčko;-)

Ale tak to samozřejmě chápu, jde spíše o to....jak to vysvětlit.....někdo se na něco ptá nebo reaguje, nikdo není dokonalý a třeba použije termín ne zcela vhodný nebo chybný, který je ale každému, kdo si přečte celý příspěvek jasný a pochopí celkově jak se říká co tím chtěl básník říci. Když ovšem někdo tento kousek věty vytrhne a začne reagovat pouze na něj a už ne na celý dotaz, jsou z toho nesmyslné pře a slovíčkaření. Tak nyní jsem to doufám napsal přesně jak bylo myšleno. Jinak děkuji za vysvětlení pojmu citace;-)

když vezmu celou tvou poslední větu : Tato poradna je smutnou ukázkou toho, jak si skupina lidí schovaných za nicky hraje na chytráky a borce, jenom jestli je to takhle pánové i dámy v reálu ve skutečném životě mimo internet co??
...jenom by mě zajímalo jak jsi na tom podle tebe ty ;-) (osobně bych už věděla)

Aj jéje a je to tu opět - tohle si všichni přečtěte a řekněte si sami zda právě příspěvek Mmagic.J je to, co reaguje na toto vlákno???? Je to opět je bezduchý blábol snažící se provokovat. Jak jsem na tom já paní??? Pokud Vás to tak zajímá, i když vlastně Vy víte!!!! No nevím, asi jako každý. Rozhodně nejsem nějaký chytrolín....Nemám přehled ve všem. Jako chovatel jsem spíše v začátcích....Mimo terarijní zvířata jsem choval různé jiné. Nevím co by Vás zajímalo...se klidně ptejte - rád odpovím, i když zrovna právě na toto tahle teraporadna 100% není.
A nakonec pro vysvětlení - Já borec ani chytrák nejsem!!!!

JJ jsem klidně pro zamknutí vlákna, protože tohle se nijak nevyřeší. Zvlášť když sem vleze někdo, kdo je 100% příkladem lidí o kterých tu mluvím. Paní se asi nudí a potřebuje si někde vylévat svá moudra. Bohužel takových je hodně a jsou to právě oni, kteří tuto poradnu shazují dolů. Jenom na konec, než se to tady uzamkne - Poprosím paní - Čím měl Váš příspěvek přispět k této diskuzi?

alespoň na něčem se shodneme

Tato reakce je hodná právě někoho kdo by neměl vůbec na nic reagovat a raději v tichosti šoupat nohama paní. Nejenom, že Vaše reakce nebyly přínosem k danému tématu, ale zároveň se snažily o provokaci a podnícení hádky, přitom to zde probýhalo do Vašeho vstupu celkem kultivovaně a rozumně. Pokud prosím nemáte co přidot k problematice tady řešené, tak proč píšete? to máte nějakou utkvělou nutnost někomu vnucovat vaše pochody??? Řeči typu jako "vy taky, nápodobně, se shodneme na tom že nejsem chytrák atd." jsem používal v mateřské školce a určitě nejsou hodná TP....Takže jsem to tu založil s tím, že se něco probere, ale bohužel poslední reagující byla paní, která je přesným příkladem šťourání, provokace a přihlouplých reakcí kůli kterým se tu bavíme.

PROSÍM RADĚJI ZAMKNOUT....DĚKUJI
J. NOVÁK

Zpět do poradny Nahoru