Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firma Teraechis

A mnozí zvolají a je to tady!!! Zase Beastmaster!!!! Nikoho nechci špinit, jen dávám svou zkušenost....Na úvod: pana Mazucha a jeho firmu i přes mé zkušenosti obdivuji a rozhodně by mělo být takových více...ale...

Předem bych chtěl jenom všechny upozornit, že jsem začínající chovatel nyní a to jsem první terárium od Teraechis kupoval před cca 2 roky. To jen kdyby měl někdo řeči typu „a to sis to nemohl zjistit sám“ nebo „to jsi nevěděl“ atd. Nyní, i když chovám cca 5 let, není to moc dlouhá doba, ale jsem o dost zkušenější, abych se podobných omylů při koupi dopustil.
Předem bych také rád řekl, že určitě nechci firmu Teraechis nějak pomluvit nebo pošpinit, není tomu tak a píšu jen své pravdivé zkušenosti. Dle mého je firma Teraechis naopak v jistém směru u nás výjimečná a p. Mazucha pro jeho umění a znalosti obdivuji. Jenom jsem buď prostě neměl to štěstí, nebo jsem si sám nebyl schopen chyb včas všimnout, aby se odstranily nebo včas vyřešily.
Jak jsem myslím již napsal, kupoval jsem za dobu cca 2 let od Teraechis do dneška 6 terárií. První terárium bylo pro štíry Pandinus imperátor a toto terárium bylo naprosto v pořádku a dle mých představ. Dařilo se v něm jak štírům, tak i rostlinám. Druhé si kupovala moje přítelkyně pro želvy Testudo hermanni….Toto terárko, až na to, že se po 14 dnech začínalo sypat pozadí bylo v pořádku, ale jeho hlavní nedostatek jsme odhalily až po nějaké době…Byla to chyba nás, jako nezkušených chovatelů ale včas se na to přišlo a dnes je vše v pořádku. Jde o to, že terárium bylo děláno pro želvy, ale bylo uděláno zcela nevhodně osvětlení. Zářivka, která se měla „starat“ o UVB nebyla tak kvalitní, jak měla být a byla i špatně umístěna – moc vysoko, tudíž želvičkám začaly po čase měknout krunýře – nyní vše v pořádku díky vitamínům a koupi kvalitní výbojky.
Další terárium bylo pro korálovku kalifornskou. Tohle bylo největší zklamání. Hned několik chyb. Nejen, že terárko mělo při převzetí jiné pozadí, než na kterém jsme byli s p. Mazuchem domluveni (ale potřeboval jsem ho nutně, neměl jsem korálovku kam dát, jelikož její původní ubikace jí byla již malá), tak jsem to ani neřešil a terárium si vzal. Bohužel po cca 3 dnech se ukázaly všechny vady. Nádržka na vodu (vím pro korálovku není potřeba) začala protékat, pozadí se opět sesypalo. Sukulenty v květináčích byly v takovém substrátu, že po zalití propustily všechnu vodu a terárium mi díky protékající nádržce a květináčích začalo plesnivět. Dále byla nevhodně zabudována objímka v pozadí pro žárovku, cca 5 cm od vyhřívacího místa, kam had ani nelezl, jelikož i při pár wattové žárovce to bylo peklo. A nakonec v pozadí byly udělány nesmyslné duté prostory, kam mi had pokaždé zalezl a já neměl žádnou kontrolu nad jeho stavem atd. – s tím spojené krmení aj. Toto terárium jsem byl nucen prodat ani ne za čtvrtinu ceny a byl jsem rád, že jsem se ho vůbec zbavil. Teraechisu jsem si nakonec stěžoval jen s protékající nádržkou, bylo mi porazeno vlepení skleněných pásů….později jsem jim sdělil i ostatní problémy s nulovou odezvou a raději to neřešil, terárko prodal a nechal si udělat jiné….Po zkušenostech jsem si nadiktoval naprosto přesně co chci a nechal si udělat jen pozadí a vše ostatní dodělal sám….s tímto terárkem jsem naprosto spokojen.
S ním jsem si nechal ale táke dělat terárium pro felzumy, které jsem tu na poradně myslím i ukazoval a terárko pro ještěrkovce. Terárko pro ještěrkovce jsem si také nechal udělat pouze s pozadím a dodělal doma sám. S ním jsem až na opět sypající se pozadí spokojen….Ovšem terárium pro felzumy, to byl znovu velký „prů..r“ a kvůli němu jsem se také rozhodl si již od Teraechis nenechat dělat terarijní komplety.
Terárium jsem si sice po příjezdu do T hrubě zkontroloval a našel jen flekaté rostliny, u kterých jsem doufal, že se časem uzdraví ….Bohužel rostliny nakonec zcela uhnily. Dále mi ze substrátu začal asi po 2 dnech vylézat různý hmyz – mušky, nějaké vosičky, pavouci, různí broučci aj. co ani neznám – když jsem to vše napsal p. Mazuchovi začal mi dělat přednášku, že to je vše z mého bytu, že on má zeminu z Holandska a určitě to nemůže být z ní…Rozhodně blbost, když doma rozhodně nemám hmyzí farmu a vše vylézalo pouze z tohoto terárka. Ona zemina z Holandska mi přišla jako hrabanka od baráku…hlína plná bordelu, od hnijících listů, trávy aj. aj. věci…Terárko bylo na první pohled uděláno pěkně – vepředu byla zemina a na ní písek, jenže tenhle písek byl nasypán jen vepředu u dvířek a dále již jen ona hnusná zemina plná bordelu. Dále bambusy, které byly zespodu plesnivé a hnily a na kterých byly ještě lepíky z obchodu s kódy….uhnívající kořen, který se mi sypal v ruce aj….Prostě vše co bylo uvnitř šlo do koše a já si terárium vybavil sám….Za tohle jsem dal cca 3800Kč….nakonec mi z toho zbylo jen terárium s pozadím a já dal do dekorace, rostlin atd. dalších cca 1000Kč. Jen štěstí, že jsem do toho „nehodil“ felzumky.
Když jsem napsal tohle p. Mazuchovi, tak se urazil a řekl mi, že tohle není možné, že lžu a např. bambusy že určitě nemohly být plesnivé atd. Začal mne poučovat a byl krajně nepříjemný. Nakonec to dopadlo tak, že přítelkyni odmítl prodat i písek a až po mé žádosti ať do sporu se mnou netáhá jiné jí nakonec písek poslal dokonce zdarma jen za cenu poštovného.
Shrnul bych to tak, že každý si musí udělat svůj vlastní obrázek. Musíte si to zkusit sám. Věřím, že s Teraechis jsou stovky chovatelů spokojení, ale vím i o těch co mají stejné nepříjemné zkušenosti. Navíc je pan Mazuch šikovný a chytrý chovatel, nejen stavitel terarijních kompletů. Při osobním setkání působí jako velmi sympatický a příjemný člověk – ovšem jeho reakce, když mu „pomluvíte“ jeho práci a dovolíte si reklamovat zboží, jsou někde jinde.
Ono vyhodit v dnešní době tisíce za něco, co si pro lenost neuděláte sami doma a pak to dopadne jako u mne nepotěší nikoho….Je to každého rozhodnutí a třeba zrovna Vy budete tím dalším v řadě mnoha spokojených zákazníků firmy Teraechis.

Kdo mě bude chtít kamenovat, ať začne...Jen jsem napsal svou zkušenost bez nějakého mlžení či napadání...měl jsem jak spokojenost, tak nespokojenost. Bohužel vyhozené peníze v dnešní době jsou metrem, který mi určil, že je lepší si udělat sám 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny