Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firma Teraechis

MŮJ KOMENTÁŘ VELKÝMI PÍSMENY. TOMÁŠ MAZUCH

A mnozí zvolají a je to tady!!! Zase Beastmaster!!!! Nikoho nechci špinit, jen dávám svou zkušenost....Na úvod: pana Mazucha a jeho firmu i přes mé zkušenosti obdivuji a rozhodně by mělo být takových více...ale...

Předem bych chtěl jenom všechny upozornit, že jsem začínající chovatel nyní a to jsem první terárium od Teraechis kupoval před cca 2 roky. To jen kdyby měl někdo řeči typu „a to sis to nemohl zjistit sám“ nebo „to jsi nevěděl“ atd. Nyní, i když chovám cca 5 let, není to moc dlouhá doba, ale jsem o dost zkušenější, abych se podobných omylů při koupi dopustil.
Předem bych také rád řekl, že určitě nechci firmu Teraechis nějak pomluvit nebo pošpinit, není tomu tak a píšu jen své pravdivé zkušenosti. Dle mého je firma Teraechis naopak v jistém směru u nás výjimečná a p. Mazucha pro jeho umění a znalosti obdivuji. Jenom jsem buď prostě neměl to štěstí, nebo jsem si sám nebyl schopen chyb včas všimnout, aby se odstranily nebo včas vyřešily.
Jak jsem myslím již napsal, kupoval jsem za dobu cca 2 let od Teraechis do dneška 6 terárií. První terárium bylo pro štíry Pandinus imperátor a toto terárium bylo naprosto v pořádku a dle mých představ. Dařilo se v něm jak štírům, tak i rostlinám. Druhé si kupovala moje přítelkyně pro želvy Testudo hermanni….Toto terárko, až na to, že se po 14 dnech začínalo sypat pozadí bylo v pořádku, ale jeho hlavní nedostatek jsme odhalily až po nějaké době…Byla to chyba nás, jako nezkušených chovatelů ale včas se na to přišlo a dnes je vše v pořádku. Jde o to, že terárium bylo děláno pro želvy, ale bylo uděláno zcela nevhodně osvětlení. Zářivka, která se měla „starat“ o UVB nebyla tak kvalitní STANDARDNĚ POUŽÍVÁM ZÁŘIVKU OD OSRAM, TZV. BIOLUX, DLE VÝROBCE OBSAHUJE UV A I B SPEKTRUM. ZA PŘÍPLATEK DÁVÁM ZÁŘIVKY REPTILIGTH ANEBO SYLVANIE. TO VŠAK MUSÍ ZÁKAZNÍK SDĚLIT, ŽE CHCE NADSTANDARDNÍ ZÁŘIVKU S VYSOKÝM PODÍLEM UV A A B. NAVÍC O PROBLEMATICE S OSVĚTLENÍM UV ZÁŘIVEK VÍME VŠICHNI. VIZ. VÝZKUM PANA TOMÁŠKA ZDE NA TERAPORADNĚ. KDYŽ NĚKDO CHCE OPRAVDU KVALITNÍ ZDROJ UV A A B, TAK DOPORUČUJI BRIGHT SUNY, ALE KDYŽ ZÁKAZNÍKOVI POVÍM CENU, TAK NA MĚ KOUKÁ PONĚKUD NECHÁPAVĚ, ŽE VÝBOJKA STOJÍ STEJNĚ JAKO SKORO CELÉ KOMPLETNÍ TERÁRIUM., jak měla být a byla i špatně umístěna – moc vysoko, PANE NOVÁKU, PŘI VŠÍ ÚCTĚ, ROZMĚRY TERÁRIA JSTE MI ZADAL VY SÁM. MÁM TO STÁLE V EMAILU. tudíž želvičkám začaly po čase měknout krunýře – nyní vše v pořádku díky vitamínům a koupi kvalitní výbojky.
Další terárium bylo pro korálovku kalifornskou. Tohle bylo největší zklamání. Hned několik chyb. Nejen, že terárko mělo při převzetí jiné pozadí, než na kterém jsme byli s p. Mazuchem domluveni TO NEMÁTE PRAVDU, MÁM TO V EMAILU A MOHU TO PŘÍPADNĚ DOKÁZAT. KONECKONCŮ JSEM VÁM TO TAKÉ PSAL V EMAILU A POSÍLAL JSEM VÁM ZPĚTNOU NAŠÍ KOMUNIKACI.(ale potřeboval jsem ho nutně, neměl jsem korálovku kam dát, jelikož její původní ubikace jí byla již malá), tak jsem to ani neřešil a terárium si vzal. Bohužel po cca 3 dnech se ukázaly všechny vady. Nádržka na vodu (vím pro korálovku není potřeba) začala protékat (TO JSEM VÁM UZNAL JAKO REKLAMACI A PORADIL ŘEŠENÍ S NASLEDNÝM UHRAZENÍM NÁKLADŮ), pozadí se opět sesypalo O TOM JSTE MĚ VŮBEC NEINFORMOVAL A OPĚT, PŘI VŠÍ ÚCTĚ, PŘICHÁZET S KŘÍŽKEM PO FUNUSE JE JIŽ POZDĚ. MĚL JSTE SE MI OZVAT A MOHLI JSEM NĚJAKÉ VAŠE "SESYPANÉ POZADÍ" ŘEŠIT, ALE TO JE TEĎ PRO MĚ NOVÁ INFORMACE. REKLAMACE SE MUSÍ ŘEŠIT NEPRODLENĚ HNED JAK SE ZJISTÍ A NE AŽ PŮL ROKU CO SE TO STALO. Sukulenty v květináčích byly v takovém substrátu, že po zalití propustily všechnu vodu a terárium mi díky protékající nádržce a květináčích začalo plesnivět KAŽDÁ NÁDOBA NA ROSTLINU MUSÍ MÍT ODTOK, JINAK ROSTINA ZAČNĚ UHNÍVAT (ZEJMÉNA SUKULENTY). ZŘEJMĚ VÁM TAK ZAČALI PLESNIVĚT BUKOVÉ ŠPĚPKY, ALE TO KDYBY JSTE SE MĚ ZEPTAL, TAK BYCH VÁM ŘEKL, ŽE PLESNIVÍ A NEJSOU VHODNÉ DO VLHKA. DOKONCE PLESNIVÍ I POD TŘEBA POUZE MISKOU NA VODU. NAVÍC ŠTĚPKY JSTE TAM CHTĚL, NAPSAL JSTE TO DO OBJEDNÁVKY. Dále byla nevhodně zabudována objímka v pozadí pro žárovku, cca 5 cm od vyhřívacího místa, kam had ani nelezl, jelikož i při pár wattové žárovce to bylo peklo. A nakonec v pozadí byly udělány nesmyslné duté prostory, kam mi had pokaždé zalezl a já neměl žádnou kontrolu nad jeho stavem atd. – s tím spojené krmení aj.O TOM NIC NEVÍM, ALE TO SE BY SE DALO VYŘEŠIT, ALE TO BYCH O TOM MUSEL VĚDĚT. TEĎ TO JE PRO MĚ NOVÁ INFORMACE. OBČAS PŘI VÝROBĚ VZNIKNOU NĚJAKÉ DUTINKY, ALE TO ZADĚLÁVÁM A NEMUSEL JSEM TI TOHO VŠIMNOUT. i PŘESTO SE TO DÁ JEDNODUŠE ZADĚLAT TŘEBA MECHEM...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny