Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - Morelia viridis

Me spis zajima, jak udrzite vlhkost 80% pri dobre odvetravanem terariu. Prijde mi skoro nemozne udrzovat 80-90% vlhkost v terariu, ktere je dobre odvetravano a je umisteno v mistnosti, ktera ma zhruba 55% vlhkosti, pokud nebudu rosti 4x denne(pocitam s terariem o velikosti zhruba 70x50x50).
Protoze jsem vetsinu vetrani musel uzavrit, poridil jsem si zvlhcovac vzduchu, ktery mi 1 hodinu denne asi 3x za den udrzuje vlhkost vzduchu a zaroven vetra ci cisti vzduch tim, ze dovnitr nazene mlhu, ktera je ionizovana a tim se uvnitr vymeni zaparene stojate ovzdusi, ktere odchazi spodnim vetranim.
Kazdopadne si nejsem uplne jisty, co vlastne muze zapricinit hnilobu tlamy, jestli zapareny stojate ovzdusi, ktere muze byt dlouhodobou nevymenou vzduchu plne bakterii, nebo proste vysoka vlhkost vzduchu, ikdyz je vymena vzduchu casta.
Podle Maxwella je mene nebezpecne sussi terarium, nez stale zaparene a spatne vetrane terarium, otazka je, kde je ta spravna mira pro zvirata, protoze suche terarium z dlouhodobeho hlediska take neni dobre a u mladat se doporucuje vyssi vlhkost.
Ovsem, dospela zvirata nejsou tak choulostiva, zde je mozne vlhkost z 85% snizit klidne i dlouhodobe na 75% i 70%, s tim, ze v obdobi pred svlekanim se vlhkost zvysi, nebo se rosi casteji zvyre.
Oc mi jde, je podelit se s vami o vase zkusenosti s udrzovanim vlhkosti u mladat a dospelych zvirat s tim, ze neni zdravotne zavadna a zvirata dobre prijimaji potravu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny