Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - Morelia viridis

Díky Ondro, já už jsem se bál, že se nevyjádří nikdo, kdo ví, o čem mluví.. Co se týče viridisek, tak se stále považuji a ještě dlouho budu považovat za začátečníka, i když mi jich doma pár funguje úplně bez problémů.. A jak jsem psal, tak se v tomhle ty informace dost rozcházejí.. Já mám na termostatu nastavený noční pokles na 26,5°C s amplitudou 0,5°C. Hodně jsem čerpal rad Kocoura, resp. jeho webu, kde se píše, že nějaký dlouhodobější pokles pod 24°C není (vyjma stimulačního období) úplně ideální a doporučuje teploty právě v rozmezí 26-28°C. Stejně nebo hodně podobně se vyjadřuje k nočnímu poklesu teplot většina zahraničních chovatelů, jen to teplotní rozmezí se o stupěň maximálně o dva liší...a o tu přesnost mě se jedná. Naproti tomu Maxwell ve své "zelené bibli" popisuje chov bez nočních poklesů s odůvodněním, že krajty se před obdobím páření nočními poklesy účiněji stimulují. Názor je to sice chovatele z nejpovolanějších, nicméně dle mého názoru od vydání výše uvedené publikace již nějaká doba uplynula a poznatky z chovu jsou mnohem dál.

Neodpustím si ještě jednu poznámku - nedávno jsme na jiném teraristickém serveru probírali odliv uživatelů TP.. V té době jsem byl rozhodnutý, že už se zde neukážu, že pro mě TP není přínosem. Díky interpelaci Jirky Jandy jsem si ale cestu zpět našel a budu se snažit být aspoň minimálně TP prospěšný, aspoň trochu úroveň svými příspěvky TP pozvednout.. Co ale úroveň poradny extrémně sráží, to jsou příspěvky uživatelů, kteří se snaží poradit (pochop - zviditelnit), ačkoliv o daném problému neví zhola nic. Toto vlákno je velkým příkladem..

noci mám pouze mírný pokles a to na 28-29*C, není to z mé hlavy, a budu se zase opakovat, že tohle mám taktéž od V. Černocha
http://img51.imageshack.us/img51/9531/1kki.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny