Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem S.pardalis babcocki ve skleníku?

Víte ona se dost přeceňuje faktická teplota okolí, měřená tak jak jsme zvyklí tj. ve stínu. Pro želvu je daleko zásadnější možnost vyhřátí pod jakýmkoliv zdrojem tepla. Dá se říct, že pardálka bude daleko spokojenější venku při teplotě cca 2o°C a slunečném dni, kdy má možnost se na slunci vyhřát, než v terku při teplotě třeba 28°C bez tepelného zdroje.
Stálá teplota (ve dne v noci) okolo 3o-35°C žádnou želvu neuvaří ale z dlouhodobého hlediska povede k jejímu vyčerpání.
Zajistíte-li želvě pro ni pochopitelný a lehce přístupný výlez ze skleníku, zaručuji vám, že jej želva najde přesně tehdy, kdy teploty ve skleníku jí budou nepříjemné. Samozřejmě letní přistínění skleníku je výhodné.
Mláďata mají stejné nároky na teplotu jako želvy dospělé s přihlédnutím k tomu že menší objem = menší tepelná setrvačnost, rychleji se přehřejí respektive vychladnou. Také je potřeba přihlédnout k tomu, že dospělá pardálka překoná ve skleníku vzdálenost k východu a nalezne jej daleko rychleji než padesátigramové mrně, kterému by se mohlo stát že prostě zabloudí a přehřeje se, jinak ale bez obav, želvy každého věku skleníkem s možností venkovního výběhu můžete jen potěšit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny