Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem S.pardalis babcocki ve skleníku?

Právě, nejsem želvař, pardálky se mi líbí, jejich chov je již dostatečné podchycen a jsou dostupné odchovy. Pro mne je to daleko zajímavější želva než evropky- velikost, vysoká chůze. S tím že se budu moct časem třeba pokusit o odchov. :-D
Právě u mláďat se uvádí zahrabávání do podkladu- hoblin o příznivé vlhkosti pro správný vývoj krunýře. V teráriu nebo želvím stole nad nimi budu mít prozatím jistě větší kontrolu. Skleník je v úrovni okolního terénu a navazuje na trávník- budoucí výběh s tím že bude možnost vytvořit vchod o velikosti 70x50cm což je myslím docela dobré.
Ano jestli má zvíře možnost vždy si zvolí správnou teplotu ať v přírodě nebo v teráriu(skleníku). Teploty v areálech výskytu zvířat beru jako dobré info ale člověk si to musí správně přebrat. Nečekal bych že při 50tce na slunci budou pardálky pobíhat po savaně :-)na druhou stranu jsem tam nebyl tak nevím.

Zatím ten skleník vypadá jako dobrý nápad, otázka je- chová takto někdo teplomilnější želvy? Určitě nejsem první, koho to napadlo. Popřípadě proč takovýto chov nerealizovali jiní. KHore vy pardálky chováte že- je snad vhodnější chovat jinak, nebo spíš dostačující:?:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny