Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak rozevřít motýlům křídla?

Ja jen doplnim Pošuka :)

Jednak - pytlíky jsou nejlepší způsob, jak vozit deňáky ze světa - napíchaní se sice lépe zpracovávají, ale zase je problém v letadle :)Já je používám od začátku a jsem velmi spokojen - člověk se k nim musí chovat s nějakou kulturou samozřejmě. Problém je v tom, co s tím pak. Takže metod je několik, víceméně všechny byly zmíněny výše, ale opakování je matka moudrosti :)

Mikrovlnka - dobrá jest, ale... Ja to řeším tak, že vezmu kuchyňskou dózu, do ni vrstu vaty a na ni ubrousek. Na ten nakladu pootevřené pytlíky a dám na pár vteřin do mvlnky. Musí tam být horká voda, jinak to může celé vzplanout :-D Takže opatrně. Raději dávám stejnou dózu na topení - trvá to déle a výsledek je obdobný. Další možností, především u velkých druhů, je využití diabeteckých injekcí a těmi vstříknout do tělíčka horkou vodu - na lišaje to funguje velmi dobře. Žádná z těchhle
metod není na to, nechat motejly louhovat tejden - plísně jsou velmi rychlé :) A, to si musíme uvědomit, rozvlhčovanej motýl je vždycky rozvlhčovanej a chce to docela dost praxe :) Rozvlhčovat mikra je umění :)

Zamražené motýly musíme rozvlhčit také, protože třeba tykadla stejně uschnou a padají...

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny