Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Křivá přilba Chamaeleo calyptratus

Jednadvacítky maj cca 1300lm. Tzn 1300 lx na 1m2 a vzálenost 1m.
Naprosto přesně.
Nicméně jak už jsem řekl, nápisům na krabičce už nevěřim. Porovnávám mezi sebou docela dost různých zdrojů a vím, že realita se od tabulkových hodnot mnohdy setsakra liší (Luxmetr používám SykTronic 1010B - není to žádná špička, ale na tohle stačí, korekční faktory na lampy znám). Mnou napsané hodnoty jsou to, co jsem si sám naměřil.
Tzn na plochu terárka 60x40 je to 5400 lx při jednom kompaktu.
Jak řikám no...tma tmoucí :)), ale jak jsem psal, na tyhle malý terárka to asi stačí, těžko by se tam dělal nějakej rozumnej stín při použití něčeho výkonnýho.
Ano věřím že spektrum barev může být u kompaktů i zářivek docela chabé, ovšem jestli já vnímám světlo jako žlutobílé, tak předpokládám že zvířata ho budou vnímat podobně
To určitě ano, ale to se pořád bavíme jen o teplotě barev, což je jen jedna z několika z více či méně důležitých veličin.
Jinak by tomu asi bylo u rostlin, ale na to co se pouívá pro ně se nedá koukat vůbec :-)
To jsem asi špatně pochopil, pro pěstování kytek se používají zatím ještě nejvíc metal-halidový a sodíkový výbojky, pokavaď vim a to je docela dobrý světlo, alespoň co se prvních jmenovaných týče (taková kytko-lampa halogenidová od Narvy má 6500K a Ra>90, což je přirozený denní světlo, spektrální průběh neznám, málokterá firma to zveřejňuje v nějakým rozumným rozlišení). Blbý je, že je to od 250w výš a to už se do moc terárek nevleze - nepoužitelný.

Těch 30000 jste naměřil luxmetrem zdá se mi to opravdu hodně?
30 000lx lze naměřit v přírodě i ve stínu (za slunečného dne, ale nejsem si tím uplně jistej, už jsem to zapoměl - takže bez záruky, klidně to mohlo bejt 3000lx :-)), takže hodně to není, resp. - pro sluncemilný ještěry nic moc. Luxmetr viz výše.

Jo mít tak profi techniku, to by se mi to kecalo líp :-D
Naposledy se omlouvám za OT, už držím hubu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny