Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "probíjení" topné folie

Tyto topné folie jsou konstruovány tak, že po dvou protilehlých stranách je zalisován měděný pasek - sběrnice.Ten na straně svorkovnice je přerušen přesně v polovině a na jednu stranu pásky je přivedena fáze (popř nulák - podle polohy vidlice , ta pak pokračuje černým odporovým páskem uhlíkovým - něco na protilehlou stranu kde, je pomocí sběrnice vedena na odporový pásek na opačné straně a zpět na druhou polovinu měděné sběrnice a na nulák. Je to tak uděláno hlavně proto, aby byl přívod jen na jedné straně. Celkový příkon tohoto závitu!je 1,5 Watt.Folie na obrázku je patnáctiwattová, těchto závitů je na ní deset! Je evidentní, že se folie nikde nedotýká rámu, laminovací krycí folie je strojově za tepla nalisovaná a určitě narušená není. Jedině, že by se to celé pod terárkem potilo - svorkovnička folie není vodotěsná. Na nezávadnost folie vsadím levou ruku. A teď co z toho plyne? Kovový rám na závitech, kterými protéká proud - indukce. Jen lehká, pro někoho necitelná, pro někoho zřetelné brnění. Možná by stálo za to zkusit rám přizemnit třeba i kouskem drátu na radiátor. Taky by bylo dobrá přesně spacifikovat pocity - kope, brní, probíjí apod.
K té reklamaci. Folii přineste na burzu, reklamaci přijmu a vyřeším podle Vašeho přání, i když je stopro neoprávněná. Proměřím izolační odpor,vyzkouším a zkontroluji, zkonzultuji s výrobcem a napíšu zjištěné poznatky sem.
Páni elektrotechnici, když to nebude poškozením ochranné folie nebo přívodu, jaká bude Vaše hypotéza, když ne elektromagnetismus?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny