Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Guttata problém s kůží 2

Dobrý den. Asi před 14 dny jsem sem psala první dotaz o tom, že se moje guttka nesvlékla ze staré kůže. Vaše rady mi moc pomohly, gutku jsem vykoupala a do druhého dne byla kůže z větší části dole a guttka šla znovu do svleku(zatím se jen vybarvila, tak čekám jak svlek proběhne). Když jsem ale po týdnu přijela domů (jsem bohužel na koleji mimo bydliště),našla jsem guttku stočenou okolo topného kamene, nová svlečená kůže se zdá suchá a vypadá, že není tak pružná jak by měla být. V této pozici setrvává již druhý den a stále s otevřenou tlamičkou. Mám o ní už docela strach a nevím jak bych jí mohla pomoci, čím by to mohlo být způsobeno.
Děkuji za jakoukoli radu.

raději ještě zopakuji z předchozího dotazu:
Užovka je 5 let stará-mám ji od malička. Podmínky chovu stále stejné. cca 25st teplota, pokud jde do sveku rosím cca 2x denně jinak přibližně 3x týdně. Doposud nebyl jediný problém snad jen, že občas byl svlek na více kusů (2-3).

Předmět Autor Datum
No, v první řadě vytápět na 25°C bych řekl že je málo. Proto je stočená okolo topného kamene. Chce t…
Vladěk 16.04.2010 13:20
Vladěk
Jestli jde po 14ti dnech znovu do svleku tak nebude něco v pořádku. Někde už jsem psal, že jsem měl… poslední
Scorpio 16.04.2010 13:32
Scorpio

No, v první řadě vytápět na 25°C bych řekl že je málo. Proto je stočená okolo topného kamene. Chce to aby měla možnost se přes den vyhřívat na několik hodin (8 hod.) alespoň při 28°C. Tím že je neustále přitisknutá na topném kameni ji kůže nadměrně vysychá.
Osobně mám právě z těchto důvodů zkušenost s topnými kameny hodně špatnou. Je lepší vytápět žárovkou prostor, než topným kamenem podklad.

Jestli jde po 14ti dnech znovu do svleku tak nebude něco v pořádku. Někde už jsem psal, že jsem měl stejný problém u E.t. rydleyi - chovné podmínky standardní, skoro pořád otevřená tlamka a i mě šla do svleku asi po 14ti dnech. Svlékla se a pak se zdálo, že je vše OK. Nechtěla ale žrát a po několika týdnech zašla. :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru