Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Už Vám žerou regiusky?

71 x 37 cm. pro dospěláka určitě stačit nebude. Pokud jste třeba někde v ZOO viděl(a) dospělého jedince (třeba u nás v Praze mají 3 moc hezké exempláře), pak jistě uznáte, že to zase tak malý had není a na takové ploše, beru -li v úvahu ještě nějaké to vybavení terka, se sotva otočí. My máme mladou (85 cm) regiusku v terku 100x45x50 cm. (dxšxv) a myslím, že do budoucna to taky asi stačit nebude.

K mechu v terárku: Jo, jo, ke zvýšení a udržení vlhkosti pomáhá slušně. Dali jsme ho tam předvčírem a zlepšení bylo téměř okamžité. Jenže naše regiuska se vyhýbá čemukoliv mokrému či vlhkému jako čert kříži, i při pití si dává velký pozor, aby se snad nějakou částí těla nedejbože nenamočila. Takže se dá říct, že jí vlhký mech ubírá životní prostor. Teď nám jde do svleku, tak spíš potřebuje tu vlhkost než ten prostor. No uvidíme po svleku, jak se na něj bude "tvářit".

Když to tady bylo zmíněno, prosím Krokodýla o upřesnění pojmu "Dobré větrání"
Naše terárko (rozměry viz výše), kreré jsme koupili i s tou regiuskou, má větrání řešeno: Dole je pás děrovaného nerez plechu 100 x 4,5 cm, nahoře pak 100 x 14 cm, tedy 1/3 stropu. Terko je nejspíš "Profi výroba" nebylo tedy vyrobeno pro konkrétního chovance. To odvětrání mi pro regiusku přijde jako zbytečný luxus a kvůli snažšímu udržení vlhkosti bych jej částečně zakryl. Otázka ale zní: Jak moc částečně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny