Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak líhnout želvy "na samice"?

Ono to u krokodýlů bude podstatně jednodušší, vzhledem ke spůsobu života a vázanosti na vodu žijí v teplotně výrazně stabilnějších podmínkách než hermanky. Navíc profesionální farmy s velkým množstvím chovných kusů a odchovaných mladých, mající nesrovnatelně lepší možnosti včetně finančních, předpokládám že mají i vlastní laborky a vety, jsou už schopny něco smysluplného vybádat. V takovém případě bych řekl ano, je to tak. Želvy, možná mimo T.s.e. na podobné borce čekají a bohužel mám pocit, že se nikdy nedočkají vzhledem k akcím zelených aktivistů.

Proč se domnívám, že je to u želv složitější? Třeba proto, že mediteránní druhy běžně žijí od nadmořské výšky pět metrů až (u T.h.b.)cca do tisícovky, u T.m. je rozdíl výrazně vyšší. Faktické teploty jsou v takto rozdílných lokalitách jak v průměru, tak v mezních hodnotách v průběhu roku zcela jiné. Přesto jednotlivé populace nevykazují výrazné, postřehnutelné rozdíly v poměru pohlaví. Kdo na dovolené nedřepí jen na pláži ví, že není nijak výjmečné zažít v květnu na horských stráních centrálního Peloponésu třeba týden typicky hnusného dušičkového počasí s teplotami okolo 7-10ti°C, klasický turista odpočívající ve stejném období na mořské pláži se těší příjemným 25°C a sluníčku.
První snůšky jsou na obou lokalitách již v zemi, bohužel se podobná pozorování nedají dotáhnout do konce, dokonce ani do poloviny. Těžko někdo zjistí zda zrovna takový rok neznamená ztrátu celého jednoho kladení a již vůbec ne vliv u přeživších jedinců na pohlaví.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny