Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak líhnout želvy "na samice"?

U většiny lidí to hádám jako perpetum mobile funguje, nevím, je-li možné provozovat "želví farmu" v českých podmínkách tak, aby byla opravdu zisková a člověk ji nedotoval z jiných zdrojů.
To s těmi třemi kusy jsem si nevymyslel, skutečně jsem se potkal s několika, řekněme "alternativně inteligentními", kteří obdobným způsobem uvažovali. Konec konců, při prodeji svých mláďat Rhinoclemmys pulcherrima manni jsem narazil i na to, že sice jsem opublikoval podrobný návod na chov, ale stejně se jedna k..va na internetové diskuzi vyjádřila, že to je jen takový kompilát z literatury a určitě to podle toho tak složitě chovat nutno není... :-/ Tehdy jsem zalitoval, že po internetu nelze odeslat než pár slov, nic "hmatatelného"3-[.
Obávám se, že nejčastější příčina problémů s kladením bude ale ve skutečnosti mnohem prozaičtější - deformity krunýře z důvodu buď nedostatku vápníku, UV-B, případně vlhkosti během růstu a/nebo nadbytkem paštítků v zadní části karapaxu a tím deformacemi cest od vejcovodu do kloaky a do otvoru pánevní kosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny