Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Laudakia stellio-dotaz

Chtěl jsem se vás optat ohledně této agamky.Před pár dny jsem si přivezl z burzy asi 18-20cm dlouhé,aktivní a vitální mládě avašk od bývalého majitele jí zůstal jen částečný ocas, prý si to způsobila sama:?:,úmistil jsem ji do provizorně karanténího terária o rozměrech 55x35x33cm (d,š,v),podklad křemičitý písek,osvětlení 25w žárovka, topný kámen,miska s vodou, rozvětvený kořen a teploměr - teplota se drží přes den mezi 25 - 30C v noci klesá na pokojovou. Problém je však to,že nechce moc příjmat potravu spíš si jen tak zobne.Dávám jí cvrčky posipané vitamínovím přípravkem a sépiovou kostí. Jinak jeví zájem o okolí je čilá ale zatím trochu plachá.Takže závjerem se chci zeptat jestli počáteční ubytování je pro ní dobré (už se pracuje na větším) a k tomu příjmu potravy jestli je vše v pořádku (doufám) tak jaký jiný problém by to způsoboval.

Všem moc díky za odpověď :-)

Předmět Autor Datum
Potřebuje dost světla, UV B, lokální vyhřátí přes 35°C. Pár dní se bude rozkoukávat. Kámen bych vypn…
krokodýl 29.04.2010 17:06
krokodýl
Moc díky za odpověď UV tam dám určitě, jinak ten kámen se ohřeje na cca 30 stupňů a ta bodovka je sp…
stellio 29.04.2010 17:49
stellio
a ještě k tomu teráriu bude prozatím stačit ? Plánuji větší o rozměrech - 65x50x45cm (d,š,v). A ten…
stellio 29.04.2010 17:51
stellio
spíš mě zajímalo co stím stravováním, že si jen tak 1,2 cvrčky zobne. Tak zatím se rozkoukává, proš…
krokodýl 29.04.2010 17:57
krokodýl
Dobře takže radši terárium větší ( o páru jsem uvažoval ). Co se týče stravy může třeba jako vousatk… poslední
stellio 29.04.2010 18:05
stellio

Potřebuje dost světla, UV B, lokální vyhřátí přes 35°C. Pár dní se bude rozkoukávat. Kámen bych vypnul a nad něj pověsil bodovku nebo ho naopak nechal zapnutý (pokud se ohřeje na víc než 30 st.) a nad něj dal kompaktní zářivku s UV B (Lucky reptile, Reptiglo 5.0), v prvním případě (vypnutý kámen-bodovka) ještě dosvětlení pomocí kompaktu.

Moc díky za odpověď UV tam dám určitě, jinak ten kámen se ohřeje na cca 30 stupňů a ta bodovka je spíš jako lokální podní je cca asi taky kolem těch 30 stupňů. Ale spíš mě zajímalo co stím stravováním, že si jen tak 1,2 cvrčky zobne.

spíš mě zajímalo co stím stravováním, že si jen tak 1,2 cvrčky zobne.

Tak zatím se rozkoukává, prošla asi poměrně velkou změnou, ale i tak jinak denně zobne jen pár přiměřeně velkých cvrčků (4-6), přeci jen má omezenou velikost žaludku.

ještě k tomu teráriu bude prozatím stačit ?

Tak zatím musí...

Plánuji větší o rozměrech - 65x50x45cm (d,š,v).

Asi bych přitlačil, kdybys třeba časem chtěl pár nebo skupinu. Třeba nějakých 100x50x60(v) cm. Pro jednu by to stačit mohlo.

A ten ocásek nemůže jí to nějak omezovat ?

Nemyslím.

Dobře takže radši terárium větší ( o páru jsem uvažoval ). Co se týče stravy může třeba jako vousatky i něco zelenýho. A co se týče toho většího tera měl bych časem k dispozici cca 120x60x50cm. A co se týče zařízení je lepší větší členitost nebo spíše větší plocha volného prostoru ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru