Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Matamata třásnitá

"Kousnutí" těchto želv je něco podobného jako když vás kousne velký kapr. :-D
Jejich způsob lovu je zcela odlišný od kajmanek, hlavců, kožnatek a jiných "bojových druhů" želví říše. Loví podtlakem a kořist polykají v celku. Vnitrodruhová agresivita, či nesnášenlivost se projeví tak maximálně stresem slabších zvířat, nesetkal jsem se s tím však. Nevylučuji ji ale. Vzhledem ke způsobu života bych se přikláněl k názoru že jde o samotáře, nakolik vyhraněného nedokážu posoudit pro malý počet kdysi chovaných jedinců tj. dva :-/
Rozhodně ale k žádným drakonickým soubojům nedojde, pomineme-li drápy, není ani čím bojovat, čelisti jsou relativně měkké, pružné, zejména spodní.

UVB záření jako želvy žijící skrytým způsobem života pod hladinou nepotřebují, způsob získávání D3 je jiný, jeho spotřebu plně pokryje ulovená kořist. Vitamíny jsou, pokud krmíte plnohodnotnou potravou tj. čerstvými pokud možno živými rybami, zcela zbytečné stejně tak jako u jiných kvalitně krmených zvířat. (pozor na odpovídající velikost kořisti, pokud není přiměřená želva ji lovit nebude). Pokud to ale, jako obvykle každý nevydržíte, podávejte alespoň přípravky komerční, kde obsah účinných látek tj. vitamínů je tak malý, že zpravidla želvě nemůže nijak ublížit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny