Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Matamata třásnitá

Vit. řady B nepředávkujete. Výjimka je opakované (každodenní) injekční alikace ve vysokých dávkách, což je nepravděpodobné. Jediný problém je pokud vím B6, pokud si mlhavě vzpomínám je u želv kontraindikován. Bohužel nevím zda plošně nebo u určitých druhů.

Zajímavý dokument který uvádí Epanterias bych považoval spíš za takovou výstrahu. Předpokládám, že monodieta složená z druhu Dorosoma cepediana
je nepravděpodobná. Pravda je, že přirozené druhové složení potencionální matamatí kořisti příliš druhů kaprovitých obsahovat nebude ;-). Já měl tu "výhodu", že v době kdy jsem tyto želvy choval jsem o internetu věděl tak akorát to že někde ve světě existuje, nebyl jsem tedy zatížen různými informacemi. Krmil jsem tudíž tím co jsem načeřínkoval, nebo koupil. Kaprovité ryby samozřejmě převažovaly. Žádný pozorovatelný problém u želv nenastal. Tím samozřejmě nechci tvrdit, že thiamináza je téma ktrým není potřeba se zabývat. Spíš bych se snažil pořádně prostudovat jak to vůbec funguje. Je toho na netu spousty a je to celkem zajímavé počtení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny