Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ohrev vody

dobry den som zacinajuci chovatel leguana zeleneho a pripravene terarium chcem vybavit plastovym lavorom na kupanie ale neviem ako vyriesit ohrev vody?Bolo by mozne pod lavor spiralovito stocit topny kabel? Lavor je osadeny v polystirenovej skale s ktorej sa da vytiahnut kvoli cisteniu. Dakujem za rady.

Předmět Autor Datum
Bolo by mozne pod lavor spiralovito stocit topny kabel? Ano, to je možnost, za předpokladu, že je…
krokodýl 26.05.2010 22:15
krokodýl
no ako teplu odolnu vrstvu by som pouzil pravdepodobne alobal alebo nieco podobne len som cital ze t… nový
marecek007 28.05.2010 16:23
marecek007
Kabel může být uzavřený - už leta mám jeden vlepený mezi dvěma skly na stěně jednoho terária. Teplot… nový
Arutha 28.05.2010 23:40
Arutha
V spravne zariadenom terku netreba podla mna riešit ohrev vody.Je jednoduchšie ju vymenit za čistu a… poslední
johny13 29.05.2010 00:56
johny13

Bolo by mozne pod lavor spiralovito stocit topny kabel?

Ano, to je možnost, za předpokladu, že je polystyren pokryt nějakou tepluodolnou vrstvou (předpokládám, že ano). Jen pozor, aby se kabel někde nekřížil (je vhodné ho nějak upevnit v dané poloze nebo použít nějakou topnou rohož nebo desku).

no ako teplu odolnu vrstvu by som pouzil pravdepodobne alobal alebo nieco podobne len som cital ze ten kabel musi mat vetranie ze nemoze byt uzatvoreny. a este aku asi vysoku teplotu dokaze vyprodukovat.aby som nekupil zbytocnost ktoru potom nevyuzijem. Asi su to blbe otazky ale chcem aby mal vsetko pripravene eno nuno chalanisko zeleny.

V spravne zariadenom terku netreba podla mna riešit ohrev vody.Je jednoduchšie ju vymenit za čistu a podla potreby..Dam priklad: ak maš na spodu terka teplotu 24 st,tak sa pôjde do tej vody chladit a neubliži mu to.
Ak sa nauči do nej robit potrebu aj tak ju musiš vymenit,lebo ti už do nej nevlezie a ohrievat vodu znečistenu vykalmi nema zmysel.Ak mu dajme tomu daš rano teplu vodu-napr 30 st,kym sa lego nahreje pod lampami a rozhybe aj tak ti do nej nevlezie.A za ten čas ak maš nastavene dobre teploty ,tak voda prudko nevychladne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru