Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Upevneni vyndavaci vetve

Zdravim vespolek.

Zrovna jsem si precetl vo vlakne o Sportakrylu velmi rozumnou poznamku ohledne vyndavani stromoveho hada z teraria; ze nejlepsi to je i s vetvi. Ano, to tedy urcite je, jak jsem usoudil uz i sam ze svych skrovnych zkusenosti. Nicmene, nez zacnu predelavat v terarku vetve na vyndavaci, rad bych se zeptal vas, co uz je vyndavaci mate, na cem ty vetve drzi. Zkusel jsem kdysi podle jedne knizky udelat ze silikonu U-cka, ale tyto vzaly brzo za sve. Nehlede na to, ze na nalakovane OSB desce silikon vlastne vubec nedrzel. Muj problem nakonec vyresily vruty... :-)
Jake je jine vhodne a elegantni reseni pri udrzeni vlhkovzdornosti teraria? Natloukat kousky dreva nebo plastu jsem zavrhnul, jelikoz drevo nabobtna a skrze hrebik se zase v kazdem pripade dostane vlhkost dovnitr do OSB desky. Tesim se na vase napady a hlavne zkusenosti, mne moje dosly.

Předmět Autor Datum
Na tom snad ani není co řešit. Prostě postavené a zapřené větvě tak, aby se přehnaně nehýbaly, ale d…
Redsnake 04.06.2010 11:30
Redsnake
Jak píše Redsnake, hřebíky v tubě, nebo lak z OSB seškrábnout v místě kde budeš lepit a použít silik…
Squit 04.06.2010 12:36
Squit
Do drevenych terarii (OSB) mozes pouzit na zavesenie horizontalnych vetiev pre stromove hady haciky,…
xtr2007 04.06.2010 13:55
xtr2007
pochopil jsem, že tazatel nechce vrtat do OSB, právě ze strachu před následným bobtnáním. Imho je to…
Redsnake 04.06.2010 14:07
Redsnake
na osb asi jedině vruty ,spíše teda nějaký vhodně povrchově upravený/zinek,chrom nerez/,pro klid v d…
1kraken 04.06.2010 15:22
1kraken
Ahoj, koupil jsem si vykružovací plákty na vrtačku, do OSB jsem si udělal dvě díry o průměru daných…
broz.pavel 05.06.2010 17:52
broz.pavel
Diky za napady. Vetve na "zaprenou" do hadiho teraria nechci, nebot poruznu hnijou a ve spolupraci s… poslední
xuebao 07.06.2010 09:12
xuebao

Na tom snad ani není co řešit. Prostě postavené a zapřené větvě tak, aby se přehnaně nehýbaly, ale dalo se s nimi manipulovat.Pokud preferujete horizontálně umístěné jednotlivé "příčky" asi nejlepší jsou opravdu ty účka a lepit něčím lepším, hřebíky v tubě atp...

[http://www.reptilweb.xf.cz/modules/coppermine/albu ms/userpics/terko/DSCF1198.JPG]

Jak píše Redsnake, hřebíky v tubě, nebo lak z OSB seškrábnout v místě kde budeš lepit a použít silikon na akvária. Ten ti to odizoluje proti vodě. Stačí nalepit 2 proužky skla, nebo plastu do tvaru "V" a do nich ze zhora vsadíš větev, popřípadě plastovou trubku. Tvar "V" má výhodu, že tam můžeš dát různé průměry a vždy ti tam budou držet.

Do drevenych terarii (OSB) mozes pouzit na zavesenie horizontalnych vetiev pre stromove hady haciky, ktore sa pouzivaju na vesanie obrazov na stenu. Je to taka skrutka s ockom na konci, jednu das do steny, druhu protilahlu do konca konara a zavesis jedno ocko o druhe. Ma to tak aj Greg Maxwell v knihe The complet chondro.

na osb asi jedině vruty ,spíše teda nějaký vhodně povrchově upravený/zinek,chrom nerez/,pro klid v duši z bobtnání dirku předvrtat vetřít silikon a našroubovat, lepení určitě ne silikonem ale nějakým polyuretanem nebo něco na ten zpúsob,do silikonu bych kvúli vlastnostem osb nešel ,osobní skušenost s chondrama- na skle nalepený véčka z hlinikové okopky a vložená větev vodorovně nejlepší byl habr akorát jsem časem silikonem vymazal ostrý úhel držáku protože jejich oblíbený sport bylo dělat potřebu právě do těch držáků nakonci větví/ mezi sklem a větví byla mezera kvůli manipulaci a tu mě pravidelně vyplnovali/

Ahoj, koupil jsem si vykružovací plákty na vrtačku, do OSB jsem si udělal dvě díry o průměru daných větví a následně přeřízl napůl, získal jsem tak 4 kusy držáků, který jsem vrutem navrtal na boky terária z OSB a vložil větve.
Jednoduché, praktické, rychlé a ze zbytků desek vlastně i levné.
Vruty jsem zamazal silikonem.
PB

Diky za napady. Vetve na "zaprenou" do hadiho teraria nechci, nebot poruznu hnijou a ve spolupraci s hadi aktivitou terarko nici. Sympaticky je ten set hacek-ocko, mozna nejlepe mosazny, ktery nezrezne :-). Silikonovani v OSB terku uz neverim, protoze silikon nevydrzel ani ve sparach ani na upevneni cehokoliv. Nasel jsem ted jakesi vodeodolne patex lepidlo na drevo, ktere by mohlo silikon (snad) nahradit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru