Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Heterometrus spinifer

Krmení pinzetou.
Před týdnem jsem si pořídil 3 štíry heterometrus spinifer (asi 6 cm) a pochopitelně mě zajímalo jestli budou žrát. Nechal jsem jim tři dny na zabydlení a v podvečer jsem zkusil krmení. Abych měl přehled, jestli žerou všichni, tak krmení probíhalo ještě za světla. Vypustil jsem tři cvrčky, kteří okamžitě zalezli do různých štěrbin za kamenem, mechem, nebo kůrou. Proto jsem do terárka vložil další tři cvrčky a pozoroval co se bude dít. Dva štíři si po chvilce cvrčky vzali, ale ten třetí nic. Všichni tři jsou stejně velcí, z toho dva samci. Průběžně jsem terárko kontroloval i po večerce s baterkou, ale ten třetí pořád nežral. Druhý den večer jsem cvrčky začal odchytávat a čtyři živé jsem našel (pouze 2 snědeni). Protože se štíři pod úkrytama přeskupili, tak jsem ztratil přehled o tom, kdo žral a kdo ne... (musím ještě zjistit, jak je od sebe rozeznat) Vzal jsem tedy po jednom cvrčka do pinzety a nabídnul každému štírovi zvlášť. Bez problémů si každý jednoho vzal přímo z pinzety a já mám konečně jistotu, že všichni přijímají potravu.
Popisuji to zde hlavně proto, že každý začátečník je tak trochu ve zmatku, i kdyby měl doma fůru literatury a může se hodit každá informace. Vzhledem k nutnému vybavení terárka je v něm přehled o cvrčcích značně omezen. Přendavat proto štíry na krmení do zvláštních krabiček je ale nepraktické a pro štíry určitě i stresující. Jen teď nevím, jestli jim mám pro příště házet cvrčky po více kusech a nemít jistotu, zda se dostalo na všechny. Budu tedy ještě pozorovat jak dlouho štír cvrčka zpracovává a co se stane, když chytne jednoho, tak jestli bude jen žrát, nebo jestli bude dál lovit. Bojím se, že ti dva všechno tomu třetímu sežerou. Děkuji za vaše případné postřehy ohledně krmení.

(Po konzultaci s prodejcem na burze jsem se jako začátečník trochu vylekal možnosti zakoupit štíry o velikosti cca 1 cm a jejich krmení rozpůlenými crčky.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny