Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sameček napadá samičku, prosím o radu.

Zdraví všechny milovníky želv a ostatních terarijních miláčků.Prosím mohl by mi někdo poradit?Mám dvě želvy mapové, samičku a samečka.Jsou spolu od začátku co jsem si je pořídil, jako mláďata.Jsou jim tři roky.Sameček neustále pronásleduje a následně napadá samičku.Ta ho odstrkuje a sameček jí stále kouše do krku a do nohou.Někdy se mi zdá, že až moc.Je to normální jev,nebo je něco špatně, co bych měl napravit.Prosím pomozte nechci, aby se kterékoliv želvě něco stalo.

Předmět Autor Datum
Ahoj. Popiš víc. Jak jsou ty želvy velké a v jak velkém (akva)teráriu je chováš?
Crocodylus 17.06.2010 08:07
Crocodylus
Ahoj, chovám spíš suchozemky, ale našla jsem si na netu, že tento druh je lepší chovat samostatně. P…
lulda 17.06.2010 15:36
lulda
Tam mířím svým dotazem. Rostoucí zvířata v malém terárku mohou být nervozní a agresivní. Navíc sameč…
Crocodylus 17.06.2010 16:31
Crocodylus
Ahoj,taky jsem si myslel,že je to tím,že mají málo místa.Délka krunýře samečka je 10 cm.Délka krunýř…
zdenda 17.06.2010 22:15
zdenda
Podle mě teda samečci, takhle otravují samice, když se s nima chtějí pářit, takže pokud to nepřesahu…
krokodýl 18.06.2010 09:45
krokodýl
Hej, terárko je předimenzovaný, takže prostorem to nebude. Pak asi jak tvrdí krokouš. Tyhle želvy no… poslední
Crocodylus 18.06.2010 11:48
Crocodylus

Ahoj, chovám spíš suchozemky, ale našla jsem si na netu, že tento druh je lepší chovat samostatně. Při nedostatku prostoru jsou nesnášenlivé.Takže buď oddělit a dávat k sobě jen v době páření, pokud plánuješ chov nebo jednu prodat. Samici hrozí poranění a nemusí to skončit dobře.

Ahoj,taky jsem si myslel,že je to tím,že mají málo místa.Délka krunýře samečka je 10 cm.Délka krunýře samičky je 14 cm.Právě jsem jim pořídil nové akvaterarko.Dosud byly v menším, 50 cm hloubka, 60 cm šířka a 20 cm výška.Sloupec vody byl 15 cm.Teť jsou tři týdny v akvaterárku o rozměrech 100 cm šířka, 60 cm hloubka, 80 cm výška.Sloupec vody je 45 cm, asi 300 litrů.Zatím jsem na samičce nenašel známky poranění, ale bojím se,aby ji nějak časem nemohl poranit.Nevím si rady a mám o samičku starost.Do budoucna bych chtěl mít vajíčka,tak se mi nechce samečka prodávat.Prosím o pomoc.

Hej, terárko je předimenzovaný, takže prostorem to nebude. Pak asi jak tvrdí krokouš. Tyhle želvy normálně mají něco jako "zásnubní tanec". Sameček plave před samičkou hlavou proti její hlavě, drápkama ji šibuje kolem hlavy a po hlavě a občas kouše do krku nebo předních nohou. Snaží se upoutat její pozornost... v literatuře a asi někde na netu je to dobře popsaný... Ne jestli to je tak jak si myslíme, tak pomalu připrav kladiště, protože až ji sameček oželvuje, máš šanci na odchov ;-) Někde tady no fóru byla pěkná fotka našikmo nalepený přepážky, která se běžně používá u těchto želv ke kladení vajec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru