Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá nejí

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Pořídili jsme si Agamu voustatou, je přibližně dva roky stará. Odkoupili jsme ji i s jejím terárkem ve kterém je zvyklá, už není ani "nafouklá" jako po převozu a i na doteky reaguje dobře, ale nechce nic jíst. Je doma týden a zkoušeli jsme každý den jak zelenou stravu tak živočišnou, ale ničeho si ani nevšimla. Od předchozího páníčka není naučená přijímat tekutiny, takže se o ni začínáme dost bát. Je tento stav normální, nebo máme nějak zasáhnout? Jak dlouho vydrží bez jídla a tekutin?
Velice děkuji za odpověď Pavlína

Předmět Autor Datum
Podstatne je aby nehubla, jinak u dospele par dni, klidne i tyden bez potravy a vody nic neznamena.…
lucifer 19.06.2010 23:00
lucifer
Ahoj, navazu podobnym dotazem - Agamu (cca rok stara) jsem prestehoval do noveho velkeho teraria. Ne… poslední
David K. 12.07.2010 19:10
David K.

Podstatne je aby nehubla, jinak u dospele par dni, klidne i tyden bez potravy a vody nic neznamena. Je mozne ze chce zimovat - nevadi ze je leto, proste kdyz si rekne ze to bude ted, tak to bude a basta, nevymluvite ji to. Pri "zimovani" - klidovem stavu nezere klidne 2 mesice i dyl, aniz by nejak citelne zhubla. Ad. piti - aktivne z misky pijou jen vyjimecne, staci jim obvykle voda z krmeni, a z obcasneho poroseni.

Ahoj, navazu podobnym dotazem - Agamu (cca rok stara) jsem prestehoval do noveho velkeho teraria. Nevim jestli to tim zacalo nebo je to souhra nahod, ale od te doby prestala jist zelene (obcas zobne z ruky listek rukoly, ale jinak se toho ani nedotkne - driv se zelenym cpala denne). A navic pretala vylucovat. Predtim byla stolice temer denne. Navic je trochu linejsi (vetsinu casu polehava) a prijde mi ze mirne zesvetlala a trochu zhubla. Cvrcky se ale cpe dal (davam obden, sni jich klidne 8-10 a jedla by dal) a kdyz je vidi tak po nich pomerne divoce jde.

Tipujete to na nejakou formu zimovani nebo to chce radeji doktora? Brisko ma normalne mekke tak fakt nevim kam se ti cvrcci co sezere podejou (za posledni 2 tydny vylucovala 1x).

Diky,
D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru