Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Gekončík noční... v pořádku ale nic moc nežere

ahoj, tak vzhledem k tomu, že moc nebaští, nemohou mít ani "válečky" trusu, jak jsi byl zvyklý. Je možné, že sis tou druhou samičkou něco přitáhl.... Měl jsi jí v karanténě?

Já musím podotknout, že jsem měla též problémy s nočnáky (ještě ted léčím s ATB), začalo to postupným nepatrným nechutenstvím k jídlu, pak začal být divný i trus, pak začal být řidší, nebo nestrávený, a pak jsem dopadla tak, že jsem pozorovala hubnutí ocásku před očima. Čerstvý trus (hodně zapáchající) jsem odnesla k vetovi, poslal to do laborky na parazitologii a bakteriologii, za 8dní byly výsledky a našli tam roupy (což není ten hl. problém) a salmonely. Nyní dobíráme ATB a musím říci, že vidím markantní rozdíl, myslela jsem, že to gekon nerozchodí, ale má se k světu a jak mu chutná. Samička (nejspíš bacilonosička) problémy neměla, ale díky její imunitě se u ní nemoc neprojevila, ale kazila mi ostatní. Takže je též přeléčená.

Takže moje rada zní, vezmi trus do sklenky, zakápnout 2kapkami (fakt stačí jedna, max. dvě), event. do lednice a pak hned k vetovi, at to pošle do nějaké labolatoře, která je na to určená. Sice žádná legrace s cenou, ale aspoň budeš mít jistotu. Nechci malovat čerta na zeď, může to být i něčím jiným, ale to jsem si já osobně myslela také. Díky mojí blbosti jsem již takhle přišla o dvě samice - jsem si naivně myslela, že jsem je špatně zimovala.

Třeba je máš zdravé, ale jak se všude píše, jsou nezmaři a odolní.
A asi bych tam hodila více cvrčků, cvrčci nejsou zas tak blbí, schovají se hodně dobře a gekoni mají po srandě a po příjmu potravy. Já jsem dokonce vyhodila i umělou kytku, jelikož se tak dobře maskovali, že jsem cvrky sotva viděla já, natož aby je pak našli gekoni. Jen Zkušenost.
Tak dej pak vědět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny