Předmět Autor Datum
Tak já ještě doplním detaily k dotazu mé drahé polovičky: Gekončík je stále ve stejné pozici a nejev…
Teranev 03.07.2010 08:31
Teranev
jak je presne udelany inkubator/jak - kolika W vyhrivany? Neni tam az prilis vlhko? Kontrolovali jst…
lucifer 04.07.2010 19:53
lucifer
Lednicovy inkubator, kabel nahoře - 20W a 2 po bocich v rozich po 10W, levy horni vetrak tlaci vzduc…
Teranev 04.07.2010 22:01
Teranev
To se občas stává, že mládě prořízne skořápku, trochu se i vysouká a umře. Teď, když vidím, že nějak… poslední
DS 08.07.2010 21:12
DS

Tak já ještě doplním detaily k dotazu mé drahé polovičky:
Gekončík je stále ve stejné pozici a nejeví známky života. Inkubace probíhala při 28,5°C a 90% vlhkosti. Gekončík se začal klubat ráno 54 den, vylezla hlava a přední nohy, pak se zastavil a zůstal takhle ležet, byl v pozici na zádech,odpoledne po příchodu z práce jsem ho otočil na břicho to ještě mírně pohyboval hlavou, večer už nereagoval vůbec.
Jedná se o vejce 13 měsíční samice její první sezóna, první vejce nebyly oplozeny, další těsně před koncem inkubace splaskly a zárodek odumřel, toto vejce bylo vylíhle napůl, v inkubátoru mám ještě 2 vejce od této samice.
Je možné že je to způsobeno věkem samice a tím že jde o první snůšku?
Inkubátor mám lednicový topení shora kabelem, vzduch je rozháněn dvěma ventylátory jedn dole jeden nahoře aby byla stejná teplota ve všech patrech, dole je nádoba z vodou takže vlhkost je v inkubátoru 90%, vajíčka jsou v krabičkách na vermikulitu opatřená síťkou proti vylezení.
Přikádám foto jak to dopadlo.

Děkuji za rady, už nevím co dělám špatně, splaskavají se mi i vajíčka Anolisů.

jak je presne udelany inkubator/jak - kolika W vyhrivany? Neni tam az prilis vlhko? Kontrolovali jste ho pravidelne = mohl se v nem vymenit vzduch? Prijde mi to divne - nam se zatim vse co prorizlo skorapku povedlo bez problemu odchovat. Mozna poradi nekdo zkusenejsi, pokud cim preseji popisete podminky.

Lednicovy inkubator, kabel nahoře - 20W a 2 po bocich v rozich po 10W, levy horni vetrak tlaci vzduch dolu, pravy spodni nahoru.
Termostat je nastaven na hysterezi -0,1°C, teplota se zastavi presne na nastavene hodnote a klesne pouze o jednu desetinu stupne. Dole je nadrzka s vodou, vlhkost se pohybuje kolem 90% mereno uprostred, teplota take merena uprostred, v hornich policich je teplota stejna jako nastavena, v dolni je o jeden stupen nizsi.Vetraky se pousteji pouze kdyz topi kabely.
Kontroluji vajicka kazdy den, takze cerstveho vzduchu je dost. Po otevreni lednice teplota klesne o 1 stupen a behem 2 minut je zase na normalu, ve dverich jsou 2 samotove cihly kvuli stabilizaci teploty, tomu napomaha i dolni nadrzka s 20 litry vody.
Jinak ten eublik co skonal na puli cesty mel stale s vajickem spojenou pupecni snuru, je to zvlastni ze se snazil uz vylezt.

To se občas stává, že mládě prořízne skořápku, trochu se i vysouká a umře. Teď, když vidím, že nějaké mládě dlouho "trčí", raději mu pomůžu. Je ale pravda, že tak ze 100 mláďat, která se mi vylíhla z kožovitých vajec, mi takhle umřelo zatím jen jedno, vystrčilo hlavičku, ale na víc už nemělo sílu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru