Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekoncik nocni - samice ma vajicka ale neklade...?

Mam trochu starosti o jednu samici gekoncika nocniho. Ma kolem 2 let, uz mela nekolik snusek - meli jsme od ni i uspesny odchov (nechavame inkubovat jen obcas neco). Ted by zase mela klast - v zadni casti i jen lehkym pohmatem je citit po stranach vajicka, ale uz je to dyl nez tyden co je "jak koule" a porad nenakladla. Jinak se chova vcelku normalne, kde klast ma (maji 2 ukryty s vlhkym mechem, ostatni samice tam taky snasi) - prijde mi ale ze tentokrat to trva nejak hodne dlouho. Muze to byt nejaky problem, nebo je to v poradku?

Předmět Autor Datum
Nevím, jestli vás to uklidní, já mám samice jenom dvě, jedna klade prakticky na "první nástřel", zat…
nikolas 08.07.2010 21:51
nikolas
hm, tak je 24.7. a az dnes se to zda se vyresilo. Uz jsem byl z ni nestastny, byl s ni tenhle tyden… poslední
lucifer 24.07.2010 16:08
lucifer

Nevím, jestli vás to uklidní, já mám samice jenom dvě, jedna klade prakticky na "první nástřel", zatímco druhá kolem toho nadělá - nežere, prohledává všechny možné kouty, občas trochu hrábne do kladiště, zkrátka dává si načas. Vajíčka jsou na ní zřejmá nejen pohmatem, ala i na první pohled, jenže zřejmě není úplně spokojená, tak hledá, jak dlouho to jen jde. Třeba je ta vaše podobně náročná - týden není tak dlouhá doba.

hm, tak je 24.7. a az dnes se to zda se vyresilo. Uz jsem byl z ni nestastny, byl s ni tenhle tyden na veterine - na rentgenu bylo castecne videt ale jen jedno vejce. Dal jsem samicku do izolace, a dnes rano tam nasel snesene velikanske vejce - minimalne o polovinu vetsi nez "normalni". Druhe asi vubec nema, pohmatem je bricho ok. Vyvinulo se jen toto jedno - abnormalne velke. Holka je ted klidna a cely den spi, tak doufam ze bude v poradku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru