Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nevylíhlá vajíčka

Prosím o radu.Vajíčka jsou uplně v pořádku(na pohled/ale když nastane termín cca.2 měsíce tak se nic neklube počkám ještě 1 týden a vajíčko rozříznu a v něm mrtvá miminka. Zatím se mi to stalo se 6 vajíčky z toho jedno neoplozené.Tak že vlastně jsem živýho dráčka ještě nevylíhl.Inkubuju asi na 28 stupnu v mokrým inkubátoru.Vím že je to složité radit takhle naslepo,ale třeba se něčeho chytnu.díky moc za radu

loading...
Předmět Autor Datum
A nechals některé inkubovat do "zkažení"? Při teplotě 28 stupňů se většinou líhnou kolem 65 dne, ale…
Rendy 11.07.2010 13:30
Rendy
Pokud byste hrabal do živých vajíček a otevřel je před vhodnou dobou na líhnutí, tak by mláďata byla…
DS 11.07.2010 17:52
DS
28°C je jeste docela spolehlive na samicky, ne?
lucifer 11.07.2010 19:24
lucifer
Přiznám se, že nevím, noční gekončíky nechovám. Ale v inkubátoru mám vajíčka 8 druhů jiných gekonů,…
DS 12.07.2010 16:05
DS
jasne, v pohode - jen ze co mam nastudovano tak do 28°C vcetne se u nocnich uvadi ze je to temer na… poslední
lucifer 12.07.2010 18:38
lucifer
A jinak jak radí předešlý, nehrabala bych do nich, dokud by se nezačly kazit samy od sebe.
DS 11.07.2010 17:53
DS
A neorosila se vajíčka +- v době kdy se měla líhnout? Tj. na povrchu by byly kapky...to by ukazovalo…
Arutha 11.07.2010 19:51
Arutha

A nechals některé inkubovat do "zkažení"? Při teplotě 28 stupňů se většinou líhnou kolem 65 dne, ale může jim to trvat i dýl. Nespěcháš na ně? Tuším, že jsem někde četla na diskuzi, že se jim líhli i po 75 dnech. Zkus počkat.

Pokud byste hrabal do živých vajíček a otevřel je před vhodnou dobou na líhnutí, tak by mláďata byla živá, i když třeba nedovyvinutá, ale chvíli by žila.
Ono je to těžko, stává se to, možná máte moc převlhčený substrát. Možná je chyba v dospělcích, jaké dáváte vitamíny? Pokud je to první sezona samiček, tak to může být i tím. Ta teplota by mohla stačit 27, 28 mi přijde už docela dost, i kdyby se líhli, tak by to byli vesměs samečci. Prostě to chce pořád nějak zkoušet, změnit vitamíny a případně výživu dospělců..

Přiznám se, že nevím, noční gekončíky nechovám. Ale v inkubátoru mám vajíčka 8 druhů jiných gekonů, vše to mám při 26-27, ono mi to vytváří malý gradient podle toho ,jak až daleko to mám od krabice s vodou (mám vodní inkubátor) a v pohodě. Těch 27 nepřekračuju.

jasne, v pohode - jen ze co mam nastudovano tak do 28°C vcetne se u nocnich uvadi ze je to temer na jistotu na samicky, mix pohlavi prej kolem cca. 30C, vic samecku pak pri 31-32°C... Inkubujeme na 27,5°C neb spolecny inkubator i pro vousatky a zda se ze to zatim i odpovida. (niz uz jit nechci - uz takhle se nam inkubuji vousatky kolem 85 dnu)

ad. topic - stalo se nam taky ze jedno vejce gekoncika se dal nevyvijelo, uvitr bylo temer plne vyvinute mrtve mlade - ale byla to prvni snuska mlade samicky, tak to prikladam tomu. Ostatni vejce se v pohode vylihli.

Jinak jak pise Arutha - nebyl substrat prilis vlhky? Nestalo se nam, ale znamy zmaril loni snusky tim ze drzel vlhkost prilis vysokou a po nejake dobe vyvoje to temer vse "exlo" - mladata se ve vejcich "utopila" (???) - letos uz drzi vlhkost nizsi (je primerene vlhky, ne mokry vermikulit) a inkubace - lihnuti bez problemu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...