Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdochli múčne červy!Prečo?

Dobrý deň,
po prvýkrát som kúpil múčnych červov ako potravu pre gekony,ale bohužial všetci zdochli a mršiny sú mi nanič.
Pýtam sa ale na dôvod úmrtia.Podla mňa to bolo z teploty.Pani vo zverimexu hovorila(viem že ako to býva vo zverimexoch),že by som ich mal dať do chladnejšej miestnosti,tak som ich dal do chladničky(9 stupňov celzia)ale moc sa nehýbali,tak som myslel či to nie je pre ne chladno,tak som ich dal do 32 stupňovej izby.Substrát tam mali ovsené vločky a ešte dačo,neviem čo a dal som im tam ešte zemiak-to zle asi nebolo.Ked som ich vytiahol z chladničky,dal som si ich na ruku ešte sa hýbali,po pobyte v 32 stupňovej teplote už len zopár,tak som ich asi uškvaril,čo?Alebo je to niečím iným?Chcem sa o tom s vami podiskutovať tak preto sa pýtam,nechcem diskutovať s predavačkami vo zverimexoch,ked si kúpim dalších aby zas po dni neskapali.
Dík za odpovede.

Předmět Autor Datum
V podstate sis odpovedel sam. Problem byl v teplote a pravdepodobne nejvice i v jejich rychlem strid…
JaBula 14.07.2010 10:53
JaBula
Najdi v byte nejake misto kde je cca 18 stupnu - humor detected!!! :-D:-D:-D ...sorry, musel jsem.…
lucifer 14.07.2010 11:44
lucifer
je pravda, ze v soucasnem podnajmu mam na teploty dost stesti. 18 ted mame na zachode, kudy zaroven… poslední
JaBula 14.07.2010 11:50
JaBula

V podstate sis odpovedel sam. Problem byl v teplote a pravdepodobne nejvice i v jejich rychlem stridani od prilisneho chladna do prilisneho tepla. Najdi v byte nejake misto kde je cca 18 stupnu, cervy vysyp do nejake otevrene nadoby kde budou jen v male vrstve, pridej jim tam treba prolozky od vajec na zvetseni plochy na lezeni a vlhke krmeni (tzn. i treba ten brambor) davej velice stridme, nebo v chladnejsich podminkach vubec.

Najdi v byte nejake misto kde je cca 18 stupnu

- humor detected!!! :-D:-D:-D

...sorry, musel jsem. Neb to pocasi je fakt peklo (ehm :-[ ) - u nas doma, jako - uvnitr 29 - 30°C, do skrinky v ktere mam zavreny inkubator davam odpoledne misku s ledem aby to nelezlo nad...a nevim co chudaci ciliati. :-/ Vse vyple, ale taky to u nnich jde pres 29. A stve me to u cvrcku, sic jsou v koupelne na podlaze, ale i tam je moc = zbytecne rychle rostou a nevydrzi...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru