Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvárium => terárium

Bratr má nyní akvárium, a jelikož je pracovně zaneprázdněn akvárium mi přenechá,né že by se mi rybičky nelíbily, ale co jsem ho tak za těch 5 let pozoroval je to celkem piplačka, aby bylo vše tip top. Takže mě napadl takový konstruktivní nápad předělat akvárium na terárko.Předem chci upozornit že s tímto oborem jsem se zatím nedostatl do styku(nevím zda to tak jde realizovat, zda tento koníček nebude ještě náročnější jak rybičky- jak po časové tak finanční stránce). A proto bych vás chtěl poprosit o názor,co říkáte na můj nápad:
Akvárium je 60*30*40(všh),chtěl bych tam nějakého "ještera"(gekon,chameleon,... v tomhle se ještě neorientuju). Jelikož je akvírium situováno spíše na šířku než an výšku, je možno postavit akvárium na výšku(nevím ejslti je to an to stavěný vzhledem ke spojům skel,atd...)Pokud je je nějaký ještěr, kterému spíše vyhovuje širší a nižší prostředí(nemá potřebu nikam vysoko lést)
Dále by mě zajímalo jak je to s náročnosti tohoto koníčka- napřed bych prosil časově- vím že u rybiček to chtělo každý den párkrát nakrmit, jednou za 3 týdny vyměnit vodu, někdy použít odkalovací zvon- vůbec nevím jakou péči potřebuje takový gekon-jsou jsem tak už vygooglil, tak to taky není pro začátečníka jedoduchý- udržovat teplotu, správná vlhkost,atp.... Dále by mě zajímala finanční stránka teraristky. Když to zase srovnám s akva, tak se tam musí kupovat krmeni, nějaký přípravky na vodu, něco pro rostliny,zářivka,.....
Abych to shrnul, je teraristika náročnější než akvaristika?
Existuje nějaké zvíře, které spíše preferuje delší a nižší nádrž?(hada moc nechci, spíš ještěra)
Kolik bych asi musel zainvestovat do přestavby a koupě domácího hlídače :)
Jaké jsou finanční nároky měsíčně na takový koníček(zatím se tomu chci věnovat jako začátečník)
Předem děkuji, jeslti jste se dočetli až sem, a budu ještě radši když mi odpovíte.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny