Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Útěk mastomyší v domě

Zdravím,
když jsme byli před měsícem na dovolené, tak dceři utekly 3 mastomyši. Jednu samici jsem po návratu odchytila, zbývajícího samce a mladou samičku bohužel ne. Nejdřív jsem zkoušela takovou tu drátěnou past, co by do ní měla myš vlézt a zůstat, ale nic. Pak jsem natáhla několik pastiček na myši (z umělé hmoty) a jako návnadu dala ořech i kousek slaniny, ale opět nic.
Takže bych se chtěla zeptat jestli nemáte někdo nějaký fígl jak je chytit. Jak dlouho vůbec vydrží taková krysa naživu bez vody a žrádla? Ta jedna by měla být v místnosti s korelama, takže si nějaké spadlé zrníčko najde. Ta druhá by měla být v nepoužívané kuchyni, kde by nic k žrádlu nemělo být.
Předem dík za rady.

Předmět Autor Datum
zdar:-D všechno špatně ,žádnou slaninu apod. udělej chleba na kousky a nornálka ho opeč na sucho nad…
West day1-pošuk 27.07.2010 17:58
West day1-pošuk
do tech dratenych zivolovek se dospela mastomys nacpe jen s obtizema - proto se tam blbe chytaji...…
boa.constrictor 27.07.2010 18:02
boa.constrictor
To ze nema v kuchyni co zrat je bohuzel utopie - ona si uz neco najde Ono se v té kuchyni už 10 let…
Jana B. 27.07.2010 20:21
Jana B.
bez vody vydrzi par dni (cca 3dny), ale ted docela hodne prselo - takze nejaky zdroj pobliz si muze…
boa.constrictor 28.07.2010 08:10
boa.constrictor
No, předpokládám, že nám do baráku nezatéká:-D. Pro lepší představu - bydlíme v dvouposchoďovém rodi…
Jana B. 28.07.2010 08:58
Jana B.
Mate kytky? A zalejvate je?
bahno 28.07.2010 15:23
bahno
Jak jsem psala, je to neobývaná část, tudíž tam žádné kytky (a tím pádem zdroj vody) nejsou.
Jana B. 28.07.2010 17:00
Jana B.
já jsem po různých experimentech s náplní do pastičky uplně sprostě nabil granuli /přilepil jsem ji…
1kraken 29.07.2010 19:51
1kraken
zdar:-D a.d.kraken :-Daby myš nebyla nějaká barevná/tudíž moje/ tak v tutom jsem v klidu ;-),ale při…
West day1-pošuk 29.07.2010 20:05
West day1-pošuk
jo nějakýho kocora s trvalo to by ta moje asi nerozdejchala když tak cholericky řve jen při pohledu… poslední
1kraken 30.07.2010 20:02
1kraken
akorát dycky trnu aby myš nebyla nějaká barevná/tudíž moje/ ale přírodní To já bych ráda chytila ty…
Jana B. 29.07.2010 21:00
Jana B.

do tech dratenych zivolovek se dospela mastomys nacpe jen s obtizema - proto se tam blbe chytaji... Doporucuju zivolovky tohoto typu (Chmela) http://www.tuzvo.sk/images/gallery/LF/kolp/o_zivol ovna_pasca.jpg
nevim jestli se vyrabeji komercne - my je mame v praci udelane na zakazku...
To ze nema v kuchyni co zrat je bohuzel utopie - ona si uz neco najde... Je treba sledovat pobytove znaky - cerstvy pach, vykaly a pod... Pokud tam nejsou tak tam nebude nejspis ani mys...

To ze nema v kuchyni co zrat je bohuzel utopie - ona si uz neco najde

Ono se v té kuchyni už 10 let nevařilo, tak usuzuju podle toho. A bez té vody vydrží jak dlouho?
Ještě teda zkusím ty "myší topinky".

PS: Ostatní hlodavci jsou už pro jistotu odstěhovaní ve stodole. V zimě tam ale mrzne, tak se jim tam asi moc líbit nebude.

No, předpokládám, že nám do baráku nezatéká:-D. Pro lepší představu - bydlíme v dvouposchoďovém rodinném domě, a to v horním patře. V tom spodním má pouze dcera pokojík, ostatní místnosti jsou neobývané, ale např. v kuchyni je nábytek, který se tak před 10-ti lety používal. Tam by měla být ta větší krysa (dcera ji tam viděla hned po útěku a ještě před týdnem tam byl trus). Pravidelně tam zametáme a umýváme právě, aby bylo vidět, jestli tam ještě je. Už týden je tam ale úplně čisto, tak nevím jestli není po ní. Tu druhou jsem viděla několikrát asi před třemi týdny ve vedlejší místnosti, kde je pokojová voliéra s korelama. Bohužel se mi ji nepodařilo chytit. Teď už je tam ale taky čisto a není nikde vidět. Jenom doufám, že neutekly někam jinam. Asi bych měla dát pasti po celém patře.
Jo a nějaký hmyz se tam určitě najde - např. pavouci.

já jsem po různých experimentech s náplní do pastičky uplně sprostě nabil granuli /přilepil jsem ji svým oblíbeným tavným lepidlem/ a funguje bezvadně používam klasický pastičky akorát je opiluju do hladka /ten drátek co se strká do dirky v plíšku s návnadou/po této operaci spouští na dýchnutí,akorát dycky trnu aby myš nebyla nějaká barevná/tudíž moje/ ale přírodní ale stejně dostanu nadaný cojeto za barák do kterýho lezou myši

jo nějakýho kocora s trvalo to by ta moje asi nerozdejchala když tak cholericky řve jen při pohledu na malou nevinou myšku/její jediný provinění bylo že měla hlad a tak prokousala 4 kilovky mouky a hned vedle stálo mlíko tak to lehce zapila a zbytek natekl pod skřín a zasmrádl/a blbé su u toho já že ju neumím chytit a to pořád říká žeje na všechno sama a co neudělám já tak to není , ona na myš líčila asi desetkrát a nikdy ju nechytla až sem to už nevydržel a dostal jsem ju první pokus, místo pochvaly sem akorát dostal nadaný že kdybych neměl pré tak laxní přístup k domácnosti tak toho ta myš tolik nezničila,pak se někomu zavděč

akorát dycky trnu aby myš nebyla nějaká barevná/tudíž moje/ ale přírodní

To já bych ráda chytila ty moje "barevný" mastomyši, přírodní v baráku naštěstí nemáme, ale ve stodole se nějaká najde:-).
Včera jsem koupila takovou tu klasickou pastičku, ale větší (na toho samce). Jinak tam mám takový ty plastový (dobře se natahujou, ale tím to asi končí:-|). Jestli zase nic nechytím, tak jdu sehnat ty menší klasický a jdu pilovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru