Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chameleon přestal přijímat potravu

Dobrý den, mám několik otázek, jak poznal že chameleon má zvětšené ledviny? Prohmatáním? Nedovedu si představit že u tak malého zvířete ještě s takovou stavbou těla by to takto dokázal poznat.
Dále píšete že používáte na UV záření halogen jaký?
Příčin inapetence může být více než jen neprůchodnost střev. Zácpa se dá opravdu poznat pohmatem i vizuálně je chameleon "nažranější". Tam je podání oleje samo pozitivní. Jestli ovšem vypudil pouze nenatráveného cvrčka bude problém jinde.
Jakákoli léčba bez zjíštění příčiny je ovšem spíš negativní.
Ad vyhozené peníze- zjístit co se zvířeti stalo je někdy daleko důležitější než cena, kterou to stojí- i kdyby to nemělo pomoci již konkrétnímu jedinci, může se odhalení příčiny hodit do budoucna. Cena jakéhokoli ošetření bude vždy větší než tři stovky za mládě jemena:-D
Disfunkci ledvin lze rozpoznat právě z krve. Stejně i problém s játry. Na násilné krmení bych počkal. Chameleon vydrží více jak týden bez potravy bez následků. Dotace vodou je v pořádku. Vylučuje moč?
Skusil bych předložit nějákou atraktivní potravu, jestli na ni bude reagovat.
Ad rostlinné potavy: někteří chameleoni ji nepřijímají vůbec i v dospělosti. Snad jen pouze jako zdroj vody. Především samci. Samice většinou dobře reagují na ovoce- banán, hrozny, hrušku. Nemusí to být pravidlem a na funkci zažívacího taktu to vliv nemá. Při dobré skladbě živočišné potravy samozřejmě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny