Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chameleon přestal přijímat potravu

Nejdříve dostával antibiotika
A na jakou infekci/nemoc?
nějaké vitamín
a umělou výživu
Jaké vitamíny? jakou výživu? chamík měl trvalejší sondu, do které jste mu doma dávali výživu nebo ho tam vždycky jen něčím narvali na veterině? O to, co vet rve do jeho zvířete by se měl každý chovatel zajímat, žeano - je mi jasný, že situace na místě u veta není nijak klidná a když je vet nepřístupnej, je člověku až blbý se na něco ptát, já ale vždycky chci všechno vědět a měl by chtít každej.

Pokud vet neurčila žádnou diagnozu a i přesto rvala v ordinaci do chama ATB, vitamíny a výživu (už jen ta cestas na kliniku je pro to zvíře brutální stres), tak bych si tipnul, že ho zabila veterinární péče. Zdůrazňuju že čerpám jen z toho, co jsi zde uvedl, realita může být někde jinde.

Každopádně týden nežravosti neznamená u dospělýho zvířete nic, není podle mě fakt potřeba ho tak brzo tahat k vetovi, pokud se to zvíře jinak chová normálně (tozn. hejbe se, neleží na zemi a není uplně hnědý - prostě příznaky nemoci), spíš zkusit nabídnout jinou potravu (třeba i rostlinnou), zrevidovat podmínky v terku nebo mu zkusit dát menší hladovečku (náš samec jemena vydržel přes měcíc bez potravy a přežil to taky), prostě jít cestou nejmenšího odporu. Jak už jsem psal ta jedna cesta k vetovi mu pravděpodobně ublíží víc, než kdyby nežral 3 tejdny.

3 roky to je ještě mladej cápek. Pokud to měl daný geneticky, samozřejmě jste tomu předejít nijak nemohli.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny