Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želvy nádherné - venkovní ubytování

Ahoj všichni,

mám doma dvě želvy nádherné, objí poněkud neplánovaně - první je nechtěný dárek jednoho kolegy, druhá nalezenec. Je jim zhruba 7 a 6 let a mám je několik let - jsou to obě samičky. Dle mého názoru po zdravotní stránce prospívají dobře, skvěle žerou, vypadají dobře, rostou, hlídám jim váhu.

Ovšem v poslední době už se zdá, že dost přerůstají možnosti jejich současného akvária - většinu času tráví snahou dostat se někam ven. Pouštíme je alespoň trochu víc proběhnout po bytě, nicméně ráda bych zapracovala trochu víc na lepším ubytování pro ně. Větší akvárium se mi do bytu nevejde, tak jsem jim alespoň upravila na chalupě malý výběh - cca 2,2 na 1,2 metrů s jezírkem, malou pláží, vyhřívacími kameny. Po prvotní snaze dostat se ven se zdá, že si teď výběh opravdu užívají. Necháváme je tam i v noci a zkusili jsme nechat je tam i v dešti a nejeví absolutně žádné známky paniky nebo nepohodlí - zalezou si ke dnu jezírka a lenoší.

Pohrávám si s myšlenkou, zda by bylo možné nechat je v jejich výběhu dokud to půjde? Teď je na chalupě stále někdo, nicméně nebude jim vadit, když budou dostávat najíst v neděli večer a pak až v pátek odpoledne? Přijde mi to dost dlouhá doba, teď jsou zvyklé jíst obden, nicméně je pravda, že ochotně slupnou kdejakou havěť, co se jim do výběhu dostane.

Výběh má klecovou konstrukci včetně "stropu", jsou tedy stoprocentně chráněné proti kočkám, kunám, atd. A pokud to půjde, jak dlouho je tam mám nechat? Do jakých průměrných teplot, aby jim to nevadilo? Vím, že jsou dobře přizpůsobivé, schopné v případě nouze přežít i ve volné přírodě, ale jistě zde budou alespoň nějaké teplotní limity.

Předem díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny