Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přezimování kukel

Dobrý den. Samice přástevníka medvědího mi nakladla asi 200 vajíček. Už jsou z nich housenky. Kuklit se budou až někdy v zimě, ale chci některé motýli pak vypustit zpátky do přírody. Chci se proto zeptat kolik stupňů je zapotřebí aby kukla přezimovala a neuhynula. Děkuji moc.

Předmět Autor Datum
Zdravím, housenky přástevníka medvědího přezimují a kuklí se až na jaře. Tj. do podzimu budou žrát,…
boguschak 12.08.2010 13:09
boguschak
Ahoj, ano, chcipaji a docela dost, ale prastevnici jdou mnohem lepe nez bourrovci - staci trosku vlh…
VH 12.08.2010 15:16
VH
Děkuji moc. Něco s nima provedu.:-D poslední
Beetles king 13.08.2010 16:14
Beetles king

Zdravím, housenky přástevníka medvědího přezimují a kuklí se až na jaře. Tj. do podzimu budou žrát, na jaře potom taky. Chtělo by to jim nasimulovat venkovní teploty, aby dobře přezimovaly. Mám nějaké zkušenosti s chovem housenek, ale přezimování mi nešlo, housenky bourovců mi vždy přes zimu pochcípaly, ať jsem s nimi dělal cokoliv. Měl jsem jich vždy ale jen pár a obecně i v přírodě je velká úmrtnost přezimujících housenek, tak to možná bylo tím. Housenky přástevníků přezimují většinou v nějakých úkrytech typu spadané listí apod., tak jim to zkuste nasimulovat a nechat je přes zimu normálně venku, na balkóně, atd. Teplota by měla klesnout pod nulu a být nízká minimálně 2 měsíce, abyste měl úspěch.

Ahoj,
ano, chcipaji a docela dost, ale prastevnici jdou mnohem lepe nez bourrovci - staci trosku vlhko a listi. Na jare se moc rady sluneji. U medvedaka je ta vyhoda, ze jde dotahnout na pampelisce i pres zimu. Je tam nejaka mortalita housenek, ale jde to a lihnou se kolem vanoc :)

VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru