Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekončík - jak na něj?

Malej gekončík by měl žrát denně okolo 5ti cvrčků, velikost 1-1,5cm za měsíc dva klidně zvládne i dospělé cvrčky. Dávejte mu tolik, kolik dokáže za jednu noc vychytat, a cvrčkům do terárka dejte kousíček jablka, aby se předešlo napadnutí gekončíka hladovejma cvrkama ze zveráče :-). Reptiglo bych gekončíkovi určitě vyměnil za klasickou žárovku s reptigly je teď problém i u denních ještěrů, které dokáže popálit, noční na tom mohou být špatně velice rychle. Podle terárka zvolte wattáž aby měl v prostředí okolo 26-28°C a pod ní 35 pod žárovku umístěte plochý kámen který se bude nahřívat a udrží teplotu i v noci gekončík se na něm nahřeje. Tím odpadá i použití topného kamene a tředejdete popálení gekončíka- pokuď kámen hřeje až moc.
Potravu obalujte ve vitamínech a minerálech, mistička s vodou velikosti aby se v ní gekončík neutopil a rosit jednou dvakrát týdně. A máte na pár let o radost postaráno.
Guttáty jsou taky celkem nenáročné na chov, i manipulaci. Ovšem záleží na kusu. Měl jsem doma potvoru co v terárku šla po všem co se pohnulo, a venku byla jak beránek. Ovšem ani užovka není zvíře na každodení tahání v rukou.
Ke všem zvířatům se přistupuje podle jejich povahy a nebezpečnosti. Gekončík ani užovka vám kousnutím moc neublíží ale sobě mohou, jestli se leknete a cuknete sebou, proto se s nimi zachází v klidu a nenásilně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny